Van de klassieke stamp met worst tot verrassend vega met pompoen en hazelnoten. Dit zijn onze lekkerste stamppotjes! Welke zet jij straks op tafel?

Pompoenstamppot met geroosterde hazelnoten en bloemkool

Voor de puree stamp je de aardappels en pompoen fijn met wat kokosyoghurt. Dan kan de rest in de oven: eerst de hazelnootjes. Die ruiken zo lekker! Daarna de bloemkool met dat oorverdovend lekkere sausje met koriander, kerrie en kokos onder de grill!

Bekijk het recept
Slavinken

Stamppot met slavinken en ingemaakt zuur

Begin met de ui en het gehakt. Daar rol je de slavinken van in een plakje spek. Dan de groenten op zuur, verrukkelijk en je maakt het zo zelf! Tenslotte die frisse veldsla door de stamppot en je kan roepen: 'Aan tafel!'

Bekijk het recept

Surinaamse zuurkool

Dit is even iets heel anders: zuurkool met pittige kip, piepers en tomaat! Je hoeft niet eens te stampen. Je bakt de spekjes, tomaat en knoflook samen met de kip. De tomaten puree gaat met de zuurkool en worst stoven en je serveert dit bordje met rijst! 

Bekijk het recept

Sticky spareribs met spitskool

Begin op tijd! De spareribs moeten 3 uur garen in de oven, maar zijn vreselijk lekker door de marinade van o.a. honing, gember, chili poeder, steranijs, oestersaus en laurier. Dan de piepers en knolselderij stampen tot een moes. Met reepjes spitskool voor de bite.  

Bekijk het recept

Pittige boerenkoolstamppot met chorizo

Spicy boerenkoolstamppot met chorizo en pepertjes uit de oven. Daarvoor was en kook je eerst de zoete aardappels en boerenkool. Maak het smeuïg met kookroom en wat mosterd voor de pit. Dan de oven in met flink wat kaas, spekjes en chorizo erover. Smullen maar!  

Bekijk het recept

Kaas, kaas, kaas!

Andijvie kan heel lekker zijn, als je het niet gaarkookt. Daarom van groot belang, begin met de aardappeltjes, dan de knapperige uitjes en zoete jus. Tenslotte stamp je de andijvie in smalle reepjes, met de kaas, boter en melk door de puree. Maak af met een handje amandelen!  

Bekijk het recept