Witlof bitter? Al lang niet meer! En te lang doorkoken met een papje ligt al helemaal ver achter ons. Witlof is veelzijdig: bakken, braden, in de oven of door een salade. Geef witlof een warm welkom!

Snelle stamplof met mosterd

De kruimige aardappels kook je met tien minuten gaar en de ui en witlof bak je eventjes aan. Deze stamppot krijgt een twist met crème fraîche, maiskorrels, nootmuskaat en grove mosterd. En vergeet je de bieslook niet?

Maak het recept

Bekijk het recept

Bak je lof in de boter

Je snijdt de lof in dunne reepjes. Hanteer vier stronken voor vier personen. Dan: hete pan, klontje boter, witlof en wat suiker erbij. Die karamelliseert de witlof heerlijk, wat een bite en ook nog eens supersnel!

Maak het recept

Bekijk het recept

Frisse salade met rode en witte lof

Gebruik de hele blaadjes van twee soorten witlof: rood en wit! Je snijdt een augurk, groene appel en gorgonzola in lange reepjes. Sluit of met een dressing van mayo en een paar lepels augurken sap. Simpel en lekker fris.  

Maak het recept

Bekijk de video

Witlofkroket met ham en kaas

Hoe lekker is dat?! Zelfgemaakt van gekookte witlof, vers gesneden ham en geraspte kaas. Een roux met het vocht van de witlof zorgt voor extra smaak. En nu je toch zo lekker bezig bent, doe eens gek en maak er wat frietjes bij!

Maak het recept

Bekijk het recept

Witlofquiche met blauwe kaas

Deze romige quiche krijgt me een partij pit door de blauwe kaas, walnoten en gekaramelliseerde witlof. Het deeg maak je in een handomdraai en het uitrollen is een eitje. Top deze topper af met lekkere geraspte kaas.

Maak het recept

Bekijk het recept