culinair schrijver

Nadia Zerouali

Voor BinnensteBuiten gaat culinair schrijver Nadia op zoek naar bijzondere producten, om natuurlijk ter plekke mee te koken. Nadia heeft meerdere kookboeken op haar naam staan, waaronder het prijswinnende 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders.

Over Nadia

Geboren en getogen in Winterswijk weet Nadia als jong meisje al wat ze wil worden: appeltaartenbakker. Samen met haar moeder is ze altijd aan het bakken en koken en leert ze thuis de traditionele Marokkaanse gerechten. Haar reizen naar de Arabische mediterrane wereld zijn een inspiratiebron voor haar kookboeken. Daarnaast runt Nadia in Amsterdam een couscousbar en heeft ze een Arabische productlijn in de supermarkt. Haar werkmotto omschrijft ze als: Vertel mij wat je eet en ik vertel je wie of wat je bent. Mensen die eten alleen zien als brandstof, begrijpt ze niet. Lekker koken voor jezelf en anderen, dat is liefde vindt Nadia. “Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, stap voor stap, voor iedereen. Ik ben niet van 6 verschillende technieken in één recept.” Haar favoriete items op een rij.

Noedelsalade met paksoi en citrus

Culinair schrijver Nadia Zerouali duikt in het Veerse Meer in Zeeland. Samen met Guido Krijger oogst ze onder water namelijk wildwier. Zeewiersnijder Guido weet alles over de verschillende soort zeewier en hoe je deze op een voor de natuur goede manier kunt oogsten. Met dit bijzonder smaakvolle zeewier bereidt Nadia natuurlijk een smakelijk hapje.

Bekijk het recept
Saffraanbouillon en dadelfudge

Culinair schrijver Nadia Zerouali is in de heuvels van het Limburgse Margraten. Daar bevindt zich de kruidenkwekerij van Monique en Frank Radder. Geen onbekenden bij BinnensteBuiten, want zij hebben hun moderne vakwerkhuis al eens laten zien. Dit keer nemen ze Nadia mee in hun kwekerij, waar ook in het najaar verschillende kruiden groeien. Er springt één bijzonder kruid uit: saffraan, ook wel het rode goud genoemd. Nadia maakt er met Monique en Frank een gerecht mee dat je niet zou verwachten in deze tijd van het jaar.

Bekijk het recept
Paarse spruiten in Dirksland

Culinair schrijver Nadia Zerouali is op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, in Dirksland. Bij boer Eelco van Putten staat Nadia tot haar enkels in de klei én tussen de spruiten. Eelco heeft naast de bekende, groene spruit ook energie gestoken in de ontwikkeling van de flowerspruit en de paarse spruit. De paarse spruit heeft een andere smaak dan de groene spruit en Eelco is benieuwd wat voor lekkers Nadia ermee kan bereiden. Nadia maakt een vegetarisch gerecht en dat vindt Eelco mooi, want volgens hem is de spruit eiwitrijk, dus prima in te zetten als vleesvervanger op je bord.

Bekijk de video

Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, voor iedereen.

Nadia Zerouali
Vegan croissants

In Zaandijk staat een pionierende bakkerij. Het bakkersduo Yvonne Delorme-Klopper en Bunyamin Konuksever kregen in 2016 een vraag van een klant voor een vegan appeltaart. De betrokken bakkers gaven hier gehoor aan en nu, een paar jaar later, hebben ze maar liefst tachtig vegan producten in hun bakkerij. Culinair schrijver Nadia Zerouali watertandt bij hun befaamde vegan saucijzenbroodje en gaat samen met de bakkers aan de slag voor een nieuw product in hun vegan assortiment.

Bekijk het recept
Bloemkool met thee-sesamkruim

Culinair schrijver Nadia Zerouali ontmoet in Soerendonk Linda Cebrian-Rampen. Zij heeft de enige theeplantage buiten de kas van ons land. Op de boerderij waar ze is geboren, wil ze niet verder op het pad van veeteelt. Maar als ze vijf jaar geleden als enig kind de boerderij van haar ouders erft, wil ze wel iets met de grond doen. Inmiddels heeft Linda drie theetuinen en duizenden theeplanten.

Bekijk het recept