Verzameling

Maak kennis met onze experts

We beginnen alweer bijna aan ons zevende seizoen en dat had niet gekund zonder onze experts. Sommige vanaf het begin bij ons, andere pas later aangeschoven maar minstens net zo belangrijk. Tijd om iedereen eens goed te leren kennen. Maak kennis met onze experts!

Wie is Alain Caron?

Voor chef-kok Alain Caron betrokken werd bij de start van BinnensteBuiten, had hij er al een hele culinaire carrière opzitten. De geboren Parijzenaar woont al 39 jaar in Amsterdam en runt er inmiddels drie restaurants samen met zijn vrouw en twee zoons.

Bekijk dit artikel

Wie is Martin Stuger?

Vanaf het eerste uur van BinnensteBuiten zien wij Martin Stuger hard aan het werk als tuinspecialist. Hij schiet te hulp als mensen vastlopen met hun tuin, balkon of dakterras. ‘Wij betrekken mensen er echt bij. Ze helpen mee; tegels eruit halen, planten, zagen en sjouwen. Intussen informeer ik naar de specifieke wensen en geef tips, waardoor ook een breder publiek het kan toepassen in hun eigen tuin.’

Bekijk dit artikel

Wie is Camilla Dreef?

De ene keer maakt ze een spontane wandeling en ziet ze wel wat er voorbij vliegt, de andere keer gaat ze specifiek op zoek naar een vogelsoort. Vogelexpert Camilla Dreef is elke maand voor BinnensteBuiten op pad en komt altijd met een bevlogen verhaal thuis.

Bekijk dit artikel

Wie is Theo-Bert Pot?

Sinds 2018 maakt interieurexpert Theo-Bert Pot in BinnensteBuiten de wereld een beetje mooier. Om de week zien wij hoe de stylist rommelige huiskamers, kille slaapkamers of ongeïnspireerde gemeenschapsruimtes omtovert tot aangename en evenwichtige interieurs.

Bekijk dit artikel

Wie is Ramon Brugman?

Hij staat bekend als de chef-kok met de baard; Ramon Brugman. Maar hij heeft meer in huis. Opgeleid tot chef-kok en patissier kookt en bakt hij elke week in de kookstudio van BinnensteBuiten. Sinds een jaar gaat Ramon veel op pad; op zoek naar mensen die net als hij met lokale producten iets buitengewoons maken.

Bekijk dit artikel

Wie is Marieke Schatteleijn?

Ze struint al jaren door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Marieke Schatteleijn: boswachter bij Staatsbosbeheer en wekelijks te zien in BinnensteBuiten. En er valt nog genoeg te ontdekken. ‘Dat we nu al bijna vijf jaar bezig zijn met het programma en er eindeloos veel te vertellen valt over de natuur, heeft mij verrast. We hebben zoveel natuur in Nederland!’

Bekijk dit artikel

Wie is Lendl Mijnhijmer?

Sommelier Lendl Mijnhijmer is de enige expert van BinnensteBuiten die altijd in combinatie te zien is met een andere expert; chef-kok Leon Mazairac. Zo’n zes keer per seizoen gaan ze samen culinair op pad en zoekt Lendl de mooiste dranken uit om de gerechten van Leon te begeleiden.

Bekijk dit artikel

Wie is Leon Mazairac?

Hij trekt er vaak op uit: Leon Mazairac. De Utrechtse chef-kok doorkruist sinds 2015 heel Nederland voor BinnensteBuiten. Leon is als culinair expert voor het programma altijd op zoek naar mensen die net zoveel passie voor eten en drinken hebben als hij.

Bekijk dit artikel

Wie is Sharon de Miranda?

Iedere week zien we Sharon de Miranda aan het werk in BinnensteBuiten. Vanaf het allereerste begin van het programma in 2015 is ze er al bij. Ze maakt eenvoudig te bereiden gerechten, die betaalbaar zijn voor iedereen. Sharon staat dan ook bekend als de chef-kok met het sociale hart.

Bekijk dit artikel

Wie is Nadia Zerouali?

Als jong meisje verstopt Nadia zich onder de keukentafel. Terwijl haar moeder en vriendinnen tijdens het koken lief en leed met elkaar delen luistert Nadia aandachtig en proeft ze van een wereld waar ze graag bij wil horen. Nadia (44) omschrijft zichzelf als “Geboren en getogen Winterswijkse. 100 procent Marokkaans. 100 procent Nederlands. Moeder van Tariq. Kookboekenschrijfster.”

Bekijk dit artikel

Wie is Valentijn Carbo?

Als kind verslond hij de historische jeugdromans van Thea Beckman. Hij was gefascineerd door kerken en kastelen en wist alles over Inca’s en ridders: Valentijn Carbo, architectuurhistoricus. Sinds 2018 als expert te zien in BinnensteBuiten. Maandelijks neemt hij een gebouw onder de loep, waar de architectonische sporen uit het verleden leiden tot een uniek verhaal over de bewoners van weleer.

Bekijk dit artikel