Paddenstoelen zoeken

Paddenstoelen zijn een symbool van de herfst. Het bos verkleurt, de bladeren vallen van de bomen en je ziet ze uit de grond ploppen: het najaar is het moment om eropuit te gaan en paddenstoelen te zoeken of te verwerken in een gerecht.

Paddenstoelenparadijs Clingendael

De herfst komt eraan en dat betekent paddenstoelentijd. Onder een struik of bij een boom: ze schieten overal uit de grond en het is altijd een verassing wat je tegenkomt. In deze tijd barst park Clingendael van veel paddenstoelen in verschillende kleuren, vormen en maten. 

Paddenstoelen in Clingendael | 3 november 2017

De paddenstoelenkwekerij

Je vindt ze in het bos, maar gebruikt ze ook in gerechten. Alain neemt je mee naar een paddenstoelenkwekerij en laat je zien hoe je met verschillende paddenstoelen een heerlijk gerecht maakt. Een keer iets anders dan een roerbakgroente of soepje: kijken dus!

Verschillende paddenstoelen kweken | 9 maart 2018

Paddenstoelen in de duinen

Het bos verkleurt in prachtige geel, rood en bruintinten. Eropuit om een boswandeling te maken en paddenstoelen te zoeken ligt dan ook voor de hand, maar wist je dat ze ook op het strand groeien? Welke paddenstoelen in de duinen uit de grond schieten zie je in de video.

Paddenstoelen in het duingebied | 29 november 2019

Eetbare paddenstoelen plukken

Paddenstoelen kun je zien als symbool van de herfst. De wilde schimmels zijn erg fotogeniek, maar bepaalde soorten kun je ook eten. Met respect voor de natuur mogen niet alle soorten geplukt worden, maar wees gerust: in deze video leer je wat je wel en niet mag doen. 

Paddenstoelenexpert | 24 november 2016

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!