The Passion Enschede

Enschede
Gebied
Overijssel
Afstand
10 km
Type
Stad
Gemiddelde waardering
personen

In 2015 streek The Passion voor de vijfde editie neer in Enschede en vertolkte Jim de Groot de rol van Jezus. Tijdens deze wandeling maak je kennis met de geschiedenis van de stad.

Welkom in Enschede! Het stedelijke hart van Oost-Nederland. Aan het einde van de negentiende eeuw kwam de textielindustrie hier tot bloei, wat tot een explosieve bevolkingsgroei leidde. Diverse stadsbranden en de Tweede Wereldoorlog hebben als gevolg dat Enschede een modern uiterlijk heeft. Vandaag de dag telt de stad 160.000 inwoners.

Let op: Omdat dit een route is uit 2015 zijn er geen gidsen aanwezig die je van extra informatie voorzien op bijzondere locaties. Voor de volledige route dien je de kaart te downloaden. Op deze pagina lichten we slechts enkele highlights uit.

Veel wandelplezier!

Route

Enschede
Startpunt:
Hendrik Jan van Heekplein 85
7511 HN Enschede
Toegankelijkheid:
Honden toegestaan, mits aangelijnd
 1. 1

  Langs de route: het Hendrik Jan van Heekplein
  Enschede is in de Tweede Oorlog zwaar getroffen. Als onderdeel van de naoorlogse stadsvernieuwing werd het Hendrik Jan van Heekplein gebouwd. Het plein is vernoemd naar een van de oprichters van textielfabriek Van Heek, die ook de grondlegger was voor de Enschedese textielindustrie.

  Van Heek
  Foto: Matthijs Hofstede
 2. 2

  Langs de route: de Oude Markt
  Met terrasjes, horeca en winkels is de Oude Markt gewoonlijk een drukbezochte locatie. Je vindt er ook de Grote Kerk, die dateert uit de Middeleeuwen.

  Oude markt
  Foto: Enschede promotie
 3. 3

  Langs de route: het G.J. Van Heekpark
  Ook hier is de invloed van de familie Van Heek terug te zien. In 1874 schonk Hendrik Jan van Heek dit park aan de Enschedese bevolking als 'Het Volkspark'. Zijn jongere broer Gerrit Jan schonk het in 1915 opnieuw aan de inwoners van Enschede onder de huidige naam. Door voedselschaarste tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn er een tijd lang aardappelen verbouwd op het terrein van dit park, wat de uiteindelijke vormgeving vertraagde.

  Obelisk
  In dit park is onder andere deze obelisk te zien | Foto: Willemjans
Veel plezier!

Wat vond je van de wandeling?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!