The Passion Roermond

Roermond passion
Gebied
Limburg
Afstand
5,8 km
Type
Stad
Gemiddelde waardering
20 personen

In 2021 is Roermond alsnog het podium van The Passion. Musicalacteur Freek Bartels vervult in deze elfde editie als Jezus de hoofdrol. Trijntje Oosterhuis kruipt in de huid van de heilige maagd Maria en Leo Alkemade vertolkt de rol van apostel Petrus. BinnensteBuitenchefs Sharon de Miranda en Ramon Brugman scharen zich onder de discipelen van Jezus.

Roermond ligt in het midden van Limburg en verwierf in 1232 stadsrechten. Door de ligging aan de Maas werd het een Hanzestad die vandaag nog zijn sporen nalaat in straatnamen als Varkensmarkt en Schoenmakersstraat. Bedrijvigheid zit de bevolking in de genen; rijksbouwmeester Pierre Cuypers – bekend van onder meer het Rijksmuseum en het Amsterdamse Centraal Station – had hier zijn wieg staan.

Voor de volledige route dien je de kaart te downloaden. Op deze pagina lichten we slechts enkele highlights uit.

Veel wandelplezier!

Route

roermond
Startpunt:
Maria Theresiabrug
6041 KZ Roermond
Toegankelijkheid:
Honden toegestaan, mits aangelijnd.
 1. 1

  Langs de route: de Stenen Brug
  De route begint bij de Stenen Brug, ook wel de Maria Theresiabrug. Deze plek herken je van de openingsscène uit The Passion. De stenen brug verbindt de voorstad met het stadscentrum. In het begin van de veertiende eeuw lag hier een houten brug, die de enige toegang vormde tot de stad voor al het verkeer vanaf het zuiden.

  De Stenen Brug | Foto: Elke Wetzig
  De Stenen Brug | Foto: Elke Wetzig
 2. 2

  Langs de route: de Teekenschool
  De Teekenschool herken je van het duet tussen Jezus en Petrus. De voormalig school is gebouwd onder supervisie van Pierre Cuypers. Het monumentale pand stamt uit 1905.

  Teekenschool
  De Teekenschool | Foto: FaceMePLS
 3. 3

  Langs de route: Designer Outlet Roermond
  Op de parkeerplaats van Designer Outlet Roermond wordt Jezus gearresteerd. De Designer Outlet is niet meer uit Roermond weg te denken en trekt elk jaar velen bezoekers. Grote kans dat je het al eens hebt gezien dus!

  Designer outlet
  Foto: Qwesy qwesy
 4. 4

  Langs de route: het Munsterplein
  Het Munsterplein is dé plek van The Passion ‘21. Hier stond het grote podium en op deze plek wordt Jezus gekruisigd. Het munsterplein wordt ook wel het mooiste plein van Roermond genoemd. De Onze lieve Vrouwen Munsterkerk is ook op dit plein gevestigd. Het plein kan niet ontbreken tijdens The Passion wandeling en is zeker het bezoeken waard!

  Munsterplein
  De kiosk op het Munsterplein | Foto: Maurits Knook
Veel plezier!

Wat vond je van de wandeling?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!