Wandel op het wolvenspoor in Drenthe

buitenleven
11 min
Gebied
Drenthe
Afstand
5 km
Type
Natuurgebied
Gemiddelde waardering
5 personen
Tijdens een winterse wandeling in de robuuste natuur van het Hart van Drenthe lijkt het alsof je het allemaal voor jezelf hebt, maar schijn bedriegt. Boswachter Marieke Schatteleijn bekijkt de beelden van tientallen wildcamera's die laten zien wat er gebeurt als de mensen het bos verlaten. Als de schemer valt komen de dassen, hazen, reeën én de wolf tevoorschijn.

Wolvenpootafdruk

Duik dwars door het Hart van Drenthe met deze spannende wandelroute. Het Wolvenspoor is een avontuurlijk pad van vijf kilometer, door donkere bossen, over heidevelden, vennen, beekdalen en houten bruggen. Je doet ongeveer een uur over het Wolvenspoor en herkent het aan keien met een witte wolvenpootafdruk. 

Wildcamera's

De wildcamera's laten zien dat je hier helemaal niet zo alleen bent als je denkt. Misschien kun je onderweg wel dierensporen vinden...
Mocht je die nu niet tegenkomen, kun je in ieder geval genieten van de mooie omgeving die het Hart van Drenthe je te bieden heeft.

Route

Startpunt:
Kruising Olle Hullenweg en Zwatte
Schoonloo
Routekleur:
Wit
 1. 1

  Wandel over bijzondere paadjes in de bossen van het Hart van Drenthe. 

  Wolvenspoor Hart van Drenthe
  Beeld: Staatsbosbeheer
 2. 2

  Wist je dat er in dit gebied ook wolven lopen? Hier is er eentje vastgelegd. Misschien ontdek je wel een écht wolvenspoor tijdens de wandeling. 

  Wolf in Drenthe
  Beeld: Staatsbosbeheer
Veel plezier!

Wat vond je van de wandeling?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!