BinnensteBuiten
Elke wijn proef ik zelf

Lendl Mijnhijmer

sommelier

Lendl gaat als expert op pad met chef-kok Leon Mazairac om mooie smaakcombinaties te ontdekken. Lendl heeft internationale prijzen en titels op zijn vakgebied behaald. Daarbij is hij door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Talentvol Sommelier 2017. Hij weet niet alleen alles over wijn, maar ook over gedistilleerd. Momenteel is hij wine director in hotel TwentySeven op de Dam in Amsterdam. In dit 5-sterrenhotel en restaurant met sterrenchef heeft Lendl de leiding over de wijn.

 

Alles van Lendl Mijnhijmer

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bierbrouwerij Nijmegen
    9 november 2018

    Bierbrouwerij Nijmegen

    Leon en Lendl zijn in het Voedselbos en Groesbeek. Bierbrouwer Mattias haalt hier zijn ingrediënten voor zijn speciale bieren. Lendl proeft en Léon maakt een bierwaardig gerechtje.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Oudste wijndomein van Nederland
    2 november 2018

    Oudste wijndomein van Nederland

    In Maastricht ligt het oudste wijndomein van Nederland. Leon en Lendl bezoeken dit familiebedrijf en ontmoeten drie generaties wijnmakers.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wijn uit de kas
    28 september 2018

    Wijn uit de kas

    Joep heeft de grootste wijngaard in een kas in Europa. Leon en Lendl nemen een kijkje, proeven erop los en Leon maakt een lekkere salade voor bij de wijn.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ambachtelijke distilleerderij
    2 maart 2018

    Ambachtelijke distilleerderij

    In Amsterdam is een distilleerderij waar drie vrouwen aan het roer staan. Er worden tientallen bijzondere dranken op ambachtelijke manier gedestilleerd. Boterbabbelaar-likeur, Haags Hopje, chocolademarsepein of oud-Hollandse dranken, je kunt er van alles krijgen.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Eau de vie van afgekeurd fruit
    29 december 2017

    Eau de vie van afgekeurd fruit

    Leon Mazairac en Lendl ontmoeten in Stevensbeek een hele jonge distilleerder. Leon van Welie is 23 jaar oud en maakt zelf eau de vie en likeur van afgekeurd fruit uit de boomgaard van zijn ouders.

  6. Recept
    3.75
    Stilstaand beeld van Gekarameliseerde peren en vanille
    29 december 2017

    Gekarameliseerde peren en vanille

    Leon Mazairac en Lendl ontmoeten in Stevensbeek Leon van Welie. Leon maakt zelf eau de vie en likeur. Hier maakt Chef-kok Leon een heerlijk dessert bij en Lendl bij er een drankje mee.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wijntips bij de gelakte kip
    20 december 2017

    Wijntips bij de gelakte kip

    De BinnensteBuiten sommeliers geven bij elke gang van het BinnensteBuiten kerstdiner wijntips. Zo vind je de juiste wijn bij het BinnensteBuiten kerstmenu of bij je eigen menu.

  8. Eten & Drinken
    20 december 2017

    Wijntips bij het dessert

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wijntips bij Sharons amuses
    18 december 2017

    Wijntips bij Sharons amuses

    De BinnensteBuiten sommeliers geven bij elke gang van het BinnensteBuiten kerstdiner wijntips. Zo vind je de juiste wijn bij het BinnensteBuiten kerstmenu of bij je eigen menu.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Fooddesign voor de kerst
    8 december 2017

    Fooddesign voor de kerst

    Alain en Lendl ontmoeten fooddesigners Jennifer Foster en Lianne Koster. De dames geloven dat eten meer is dan een primaire levensbehoefte. Want eten doe je allereerst: met je ogen.

Pagina's