BinnensteBuiten
Elke wijn proef ik zelf

Lendl Mijnhijmer

sommelier

Lendl gaat als expert op pad met chef-kok Leon Mazairac om mooie smaakcombinaties te ontdekken. Lendl heeft internationale prijzen en titels op zijn vakgebied behaald. Daarbij is hij door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Talentvol Sommelier 2017. In 2018 wint Lendl de Trophée Henriot en mag hij zich een jaar lang de beste sommelier van Nederland noemen. Hij weet niet alleen alles over wijn, maar ook over gedistilleerd. Momenteel is hij wine director in hotel TwentySeven op de Dam in Amsterdam. In dit 5-sterrenhotel en restaurant met sterrenchef heeft Lendl de leiding over de wijn.

 

Alles van Lendl Mijnhijmer

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bierbrouwer Utrecht
    29 maart 2019

    Bierbrouwer Utrecht

    Léon en Lendl zijn in Utrecht op een industriële plek waar biersommelier Eric Odenwald zijn brouwerij heeft gevestigd. Zijn hart heeft altijd gelegen bij honderd procent biologisch en duurzaam ondernemen.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Gin Veghel
    1 maart 2019

    Gin Veghel

    Als bij Erwin Schouten reuma wordt geconstateerd, is hij genoodzaakt het roer om te gooien. Zijn werk als stukadoor kan hij niet voortzetten en zijn vrouw Joyce geeft hem nét dat duwtje om zijn passie te volgen: stoken.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Nonnenwijn Oosterhout
    7 december 2018

    Nonnenwijn Oosterhout

    Leon en Lendl bezoeken de wijngaard van een klooster in Oosterhout. Lendl proeft en Leon maakt een lekker gerechtje voor bij de wijn.

  4. Recept
    4.25
    Stilstaand beeld van Frietjes stoofvlees
    7 december 2018

    Frietjes stoofvlees

    Lendl proeft wijn van het Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal in Oosterhout. Leon maakt een heerlijk gerechtje om daarbij te eten.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Theelikeur Hoorn
    30 november 2018

    Theelikeur Hoorn

    Leon en Lendl ontmoeten Carin en haar man in hun Engelse tearoom. Lendl en Carin gaan aan de slag met theelikeur en Leon gebruikt likeur in zijn gerecht.

  6. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Reerugfilet met geroosterde groenten en theelikeur
    30 november 2018

    Reerugfilet met geroosterde groenten en theelikeur

    Leon en Lendl ontmoeten Carin en haar man in hun Engelse tearoom. Leon verwerkt de huisgemaakte theelikeur in een heerlijk gerecht.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bierbrouwerij Nijmegen
    9 november 2018

    Bierbrouwerij Nijmegen

    Leon en Lendl zijn in het Voedselbos en Groesbeek. Bierbrouwer Mattias haalt hier zijn ingrediënten voor zijn speciale bieren. Lendl proeft en Léon maakt een bierwaardig gerechtje.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Oudste wijndomein van Nederland
    2 november 2018

    Oudste wijndomein van Nederland

    In Maastricht ligt het oudste wijndomein van Nederland. Leon en Lendl bezoeken dit familiebedrijf en ontmoeten drie generaties wijnmakers.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wijn uit de kas
    28 september 2018

    Wijn uit de kas

    Joep heeft de grootste wijngaard in een kas in Europa. Leon en Lendl nemen een kijkje, proeven erop los en Leon maakt een lekkere salade voor bij de wijn.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ambachtelijke distilleerderij
    2 maart 2018

    Ambachtelijke distilleerderij

    In Amsterdam is een distilleerderij waar drie vrouwen aan het roer staan. Er worden tientallen bijzondere dranken op ambachtelijke manier gedestilleerd. Boterbabbelaar-likeur, Haags Hopje, chocolademarsepein of oud-Hollandse dranken, je kunt er van alles krijgen.

Pagina's