Het moet makkelijk, voor iedereen te maken zijn.

Nadia Zerouali

culinair schrijver

Nadia is culinair schrijver van meerdere kookboeken waaronder het prijswinnende 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders.

Geboren en getogen in Winterswijk bakt Nadia als meisje met haar moeder brood en koekjes en maakt ze traditionele Marokkaanse gerechten. Haar werkmotto omschrijft ze als: Vertel mij wat je eet en ik vertel je wie of wat je bent. “Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, stap voor stap, voor iedereen.” Voor BinnensteBuiten gaat Nadia op zoek naar bijzondere producten, om natuurlijk ter plekke mee te koken.

Alles van Nadia Zerouali

  1. Recept
    0
    Stilstaand beeld van Caribische fruitsalade met hartige chocoladedressing
    20 februari 2019

    Caribische fruitsalade met hartige chocoladedressing

    Samen met chocolademaker Kees Raat maakt Nadia niet alleen chocola van boon tot reep, maar kan Nadia op haar beurt Caroline verrassen met mooie smaken.

  2. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Perzische juwelenrijst
    6 februari 2019

    Perzische juwelenrijst

    Met Valentijnsdag alvast in gedachte, gaat Nadia bij haar op bezoek om met de eetbare rozen én met liefde, een gerecht te maken.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Vegan bakery Zaandijk
    22 januari 2019

    Vegan bakery Zaandijk

    Yvonne en Bunyamin maken zo'n tachtig vegan producten in hun bakkerij in Zaandijk. Nadia neemt een kijkje, proeft erop los en maakt samen met de bakkers een nieuw product.

  4. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Vegan croissants
    22 januari 2019

    Vegan croissants

    Nadia is in de bakkerij van Yvonne en Bunyamin. Zij maken zo'n tachtig vegan producten en samen met Nadia maken ze een nieuw product.

  5. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Meisjesschool in Breda
    9 januari 2019

    Meisjesschool in Breda

    Als liefhebbers van de geschiedenis hebben Jörgen en Krisztina geprobeerd om de oude stijl van de meisjesschool terug te brengen. Hun interieur bestaat daardoor uit bijzondere spullen.

  6. Recept
    3.2
    Stilstaand beeld van Gewokte paarse spruiten met verse cranberries, hazelnoten en granaatappelmelasse
    9 januari 2019

    Gewokte paarse spruiten met verse cranberries, hazelnoten en granaatappelmelasse

    Nadia maakt een vegetarisch gerecht met paarse spruiten dat prima kan dienen als vleesvervanger. Spruiten zijn namelijk heel erg eiwitrijk!

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Leidse kaas
    26 december 2018

    Leidse kaas

    Nadia gaat kaas maken. Zij doet dat in het Zuid-Hollandse Warmond bij kaasboer Theo Warmerdam, die al als de twaalfde generatie in de familie boeren-Leidse kaas maakt.

  8. Recept
    4.4
    Stilstaand beeld van Yufka rolletjes van Leidse kaas
    26 december 2018

    Yufka rolletjes van Leidse kaas

    Culinair schrijver Nadia Zerouali gaat kaas maken. Zij doet dat in het Zuid-Hollandse Warmond bij kaasboer Theo Warmerdam. Hij laat Nadia alles zien en zij maakt op haar beurt iets lekkers met de Leidse kaas en de boter.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Soesterknollen
    11 december 2018

    Soesterknollen

    Pieter teelt als enige in Nederland de vergeten Soester knol. Nadia gaat er verhaal halen en maakt er uiteraard een heerlijk gerechtje mee.

  10. Recept
    4.11111
    Stilstaand beeld van Soesterknolletjes a la Wellington
    11 december 2018

    Soesterknolletjes a la Wellington

    Het Soester knolletje was het lievelingsgerecht van koning Willem I. Nadia gaat verhaal halen bij teler Pieter en maakt er uiteraard een heerlijk gerechtje mee.

Pagina's