Nadia Zerouali
Het moet makkelijk, voor iedereen te maken zijn.

Nadia Zerouali

culinair schrijver

Nadia is culinair schrijver van meerdere kookboeken, waaronder het prijswinnende boek 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders, en het boek ‘SOUQ, tafels vol mezze’. Haar reizen naar de Arabische mediterrane wereld zijn een inspiratiebron voor haar kookboeken. Daarnaast runt Nadia in Amsterdam een couscousbar en heeft ze een Arabische productlijn in de supermarkt. 

Geboren en getogen in Winterswijk weet Nadia als jong meisje al wat ze wil worden: appeltaartenbakker. Samen met haar moeder is ze altijd aan het bakken en koken en leert ze thuis de traditionele Marokkaanse gerechten.

Haar werkmotto omschrijft ze als: Vertel mij wat je eet en ik vertel je wie of wat je bent. “Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, stap voor stap, voor iedereen.” Voor BinnensteBuiten gaat Nadia op zoek naar bijzondere producten, om natuurlijk ter plekke mee te koken.

 

.

Alles van Nadia Zerouali

  1. Recept
    4.666665
    Stilstaand beeld van Hete pepers in Nootdorp
    9 oktober 2019

    Hete pepers in Nootdorp

    De chilipeper is een populair ingrediënt in vele buitenlandse keukens.

  2. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Filotaart met vijgen, vijgensiroop en vijgenblad thee
    26 september 2019

    Filotaart met vijgen, vijgensiroop en vijgenblad thee

    In Zeeland telen Harold en Margreeth zacht- en kleinfruit.

  3. Recept
    0
    Stilstaand beeld van Frambozen
    10 september 2019

    Frambozen

    In het Zuid-Limburgse Meijel is culinair schrijver Nadia Zerouali op een biologische frambozenboerderij waar Henny en Carlo aan het roer staan.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van BinnensteBuiten Festival - Eten & Drinken
    17 mei 2019

    BinnensteBuiten Festival - Eten & Drinken

    Welke wijn drink je wanneer volgens Lendl? Wat voor lekkers maken Sharon, Leon en gastkok Pierre Wind?

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Urban Farm Amsterdam
    16 mei 2019

    Urban Farm Amsterdam

    Culinair schrijver Nadia Zerouali is in Amsterdam-West, waar Menno Houtstra een zelfvoorzienende stadskas runt. Menno's motto is 'goed eten voor weinig'.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Pierre Wind
    1 mei 2019

    Pierre Wind

    Culinair schrijver Nadia Zerouali is in haar geboorteplaats Winterswijk. Zij heeft in het Museum Villa Mondriaan een ontmoeting met chef-kok Pierre Wind

  7. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Vanilleroomijs met granaatappel
    18 april 2019

    Vanilleroomijs met granaatappel

    Culinair schrijver Nadia Zerouali is in het Drentse Fluitenberg. Hier gaat ze op bezoek bij melkveehouder en ijsmaker Barend Mul.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Jack Fruit
    3 april 2019

    Jack Fruit

    Culinair schrijver Nadia Zerouali gaat koken met een heel bijzondere vrucht: de jackfruit. Deze exotische vrucht groeit in landen als Thailand en Maleisië en is de grootste boomvrucht ter wereld.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Indische jackfruit stoof met chayote-salade met frispittige dressing & witte rijst
    3 april 2019

    Recept Jackfruit

    Culinair schrijver Nadia Zerouali gaat koken met een heel bijzondere vrucht: de jackfruit. Deze exotische vrucht groeit in landen als Thailand en Maleisië en is de grootste boomvrucht ter wereld.

  10. Recept
    4.75
    Stilstaand beeld van Indische jackfruit stoof met chayote-salade met frispittige dressing & witte rijst
    3 april 2019

    Indische jackfruit stoof met chayote-salade met frispittige dressing & witte rijst

    Culinair schrijver Nadia Zerouali gaat koken met een heel bijzondere vrucht: de jackfruit. Deze exotische vrucht groeit in landen als Thailand en Maleisië en is de grootste boomvrucht ter wereld.

Pagina's