Het moet makkelijk, voor iedereen te maken zijn.

Nadia Zerouali

culinair schrijver

Nadia is culinair schrijver van meerdere kookboeken waaronder het prijswinnende 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders.

Geboren en getogen in Winterswijk bakt Nadia als meisje met haar moeder brood en koekjes en maakt ze traditionele Marokkaanse gerechten. Haar werkmotto omschrijft ze als: Vertel mij wat je eet en ik vertel je wie of wat je bent. “Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, stap voor stap, voor iedereen.” Voor BinnensteBuiten gaat Nadia op zoek naar bijzondere producten, om natuurlijk ter plekke mee te koken.

Alles van Nadia Zerouali

  1. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Tempeh met radijsjes salade
    19 april 2018

    Tempeh met radijsjes salade

    Nadia leert hoe zij zelf de vleesvervanger tempeh kan maken van Hollandse bonen. Ze maakt hier een frisse salade mee.

  2. Recept
    0
    Stilstaand beeld van Pasta met salade en vegan kaas
    5 april 2018

    Pasta met salade en vegan kaas

    Nadia ontmoet Charlotte. Charlotte maakt vegan kaas, op basis van planten. Nadia maakt daar een heerlijke pasta met een salade bij.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Vegan kaas
    5 april 2018

    Vegan kaas

    Nadia ontmoet Charlotte in Schiedam.Ze maakt puur biologisch en plantaardig eten, waaronder kaas. Jawel: vegan kaas. Op basis van planten dus.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Arabische moederdag
    21 maart 2018

    Arabische moederdag

    In ons land is Moederdag pas in mei, maar in het Midden-Oosten vieren veel landen deze dag op 21 maart. Daarom is Nadia Zerouali in Utrecht met de jonge Mahmoud Almasri. Mahmoud is Syrië ontvlucht en woont sinds drie jaar in Nederland. Zijn moeder woont nog in Damascus, maar hij mist haar iedere dag. Hij kookt heel graag en maakt vandaag zijn favoriete Syrische gerecht, dat zijn moeder hem heeft leren koken.

  5. Recept
    4.25
    Stilstaand beeld van Mhallabia met granaatappel-gembersiroop
    21 maart 2018

    Mhallabia met granaatappel-gembersiroop

    In ons land is Moederdag pas in mei, maar in het Midden-Oosten vieren veel landen deze dag op 21 maart. Daarom is Nadia in Utrecht bij de jonge Mahmoud Almasri. Mahmoud woont sinds drie jaar in Nederland. Zijn moeder woont nog in Damascus. Hij kookt heel graag en maakt vandaag zijn favoriete Syrische gerecht, dat zijn moeder hem heeft leren koken.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Kloosterkaas
    8 maart 2018

    Kloosterkaas

    Nadia Zerouali is in Zwolle om kloosterkaas te proeven bij Harry Schonewille. De kazen liggen opgeslagen in een oude kloostergang bij de boerderij van een vriend in Windesheim. Een bijzonder uitje voor Nadia.

  7. Recept
    4.333335
    Stilstaand beeld van Cracker met pompoenpitten & lijnzaad
    8 maart 2018

    Cracker met pompoenpitten & lijnzaad

    Nadia is bij Harry Schonewille, hij is een kaaskeurder en maakt ambachtelijk kaas. De kazen liggen opgeslagen in een kloostergang. Nadia maakt een heerlijke cracker met zaden voor bij de stukjes kaas.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Pickels in Amsterdam
    22 februari 2018

    Pickels in Amsterdam

    Bij 'pickles' denk je al snel aan augurken, maar dat is voor Simone van Thull te beperkt. Zij heeft in Amsterdam een veel grotere variëteit in pickles. Nadia krijgt een kijkje in Simone's keuken vol kleurrijke ingemaakte en gefermenteerde groenten.

  9. Recept
    4.666665
    Stilstaand beeld van Lauwwarme couscoussalade
    22 februari 2018

    Lauwwarme couscoussalade

    In Amsterdam heeft Simone van Thull een grotere variëteit in pickles. Simone is een specialist in het inmaken en fermenteren van groenten. Nadia maakt hier graag een lekker gerechtje mee.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bijzondere nougat
    8 februari 2018

    Bijzondere nougat

    Nadia duikt in de zoete wereld van nougat. In Monster zoekt ze toppatissier Hidde de Brabander op, die bekend is om zijn bijzondere smaakcombinaties in nougat.

Pagina's