Het moet makkelijk, voor iedereen te maken zijn.

Nadia Zerouali

culinair schrijver

Nadia is culinair schrijver van meerdere kookboeken waaronder het prijswinnende 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders.

Geboren en getogen in Winterswijk bakt Nadia als meisje met haar moeder brood en koekjes en maakt ze traditionele Marokkaanse gerechten. Haar werkmotto omschrijft ze als: Vertel mij wat je eet en ik vertel je wie of wat je bent. “Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, stap voor stap, voor iedereen.” Voor BinnensteBuiten gaat Nadia op zoek naar bijzondere producten, om natuurlijk ter plekke mee te koken.

Alles van Nadia Zerouali

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Hummus uit Utrecht
    29 november 2017

    Hummus uit Utrecht

    Culinair schrijver Nadia Zerouali is altijd op zoek naar verrassende ingrediënten, naar mooie bereidingswijzen, naar nieuwe recepturen. En dat brengt haar ook in Utrecht.

  2. Recept
    4.25
    Stilstaand beeld van Fetteh met kikkererwten
    29 november 2017

    Fetteh met kikkererwten

    Nadia is altijd op zoek naar verrassende ingrediënten, naar mooie bereidingswijzen, naar nieuwe recepturen. En dat brengt haar ook in Utrecht. Met de hummus van Remco en Julia maakt Nadia een eigen variant.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Nadia gaat wildplukken
    16 november 2017

    Nadia gaat wildplukken

    Nadia is in een gevarieerd natuurgebied in Den Haag: Westduinpark. Dit is een van de lievelingsplekken van Edwin Cornelissen. Deze 'bosbaas' werkt bij Duurzaam Den Haag en is wildplukgids.

  4. Recept
    0
    Stilstaand beeld van Geblakerde groenten met sleedoornjam
    16 november 2017

    Geblakerde groenten met sleedoornjam

    Nadia gaat wildplukken met 'bosbaas' Edwin Cornelissen. Met sleedoornbes, look-zonder-look, teunisbloem, nagelkruid en judasoor kan je van alles koken. Nadia maakt met de oogst een mooie herfstsalade.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Nadia proeft baklava
    19 oktober 2017

    Nadia proeft baklava

    In Oost-Europa en Noord-Afrika is het een populaire zoetigheid: baklava. Nadia mag meehelpen in Amsterdam met het maken van baklava en maakt er natuurlijk een heerlijk gerecht mee.

  6. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Baklava met appeltjes van oranjebloesem
    19 oktober 2017

    Baklava met appeltjes van oranjebloesem

    Nadia proeft in Amsterdam heerlijke baklava. Ze helpt mee met het maken én maakt natuurlijk zelf ook een gerechtje met deze populaire zoetigheid.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Peren in Hendrik Ido Ambacht
    7 oktober 2017

    Peren in Hendrik Ido Ambacht

    Nadia Zerouali is bij Wouter den Boer die haar op een bijzondere plek welkom heet. Een oogverblindend mooi perenbomenlaantje geeft Nadia inspiratie voor een lekker gerecht met peren!

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Westlandse druivenkwekerij
    5 oktober 2017

    Westlandse druivenkwekerij

    Nadia is in het Westland waar Hilde en Arnold Jansen in Den Hoorn de enige overgebleven professionele druivenkwekerij van Nederland hebben.

  9. Recept
    2
    Stilstaand beeld van Gevulde druivenbladeren
    5 oktober 2017

    Gevulde druivenbladeren

    Nadia is in het Westland waar Hilde en Arnold de enige overgebleven professionele druivenkwekerij van Nederland hebben. Nadia laat zich inspireren door de druiven en maakt er een lekker gerecht mee.

  10. Recept
    3.5
    Stilstaand beeld van Gepofte peer met peerkaramel & steranijsroom
    21 september 2017

    Gepofte peer met peerkaramel & steranijsroom

    Nadia Zerouali is bij fruitboomdeskundige Wouter den Boer Een oogverblindend mooi perenbomenlaantje geeft Nadia inspiratie voor een lekker gerecht met peren!

Pagina's