Het moet makkelijk, voor iedereen te maken zijn.

Nadia Zerouali

culinair schrijver

Nadia is culinair schrijver van meerdere kookboeken waaronder het prijswinnende 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders.

Geboren en getogen in Winterswijk bakt Nadia als meisje met haar moeder brood en koekjes en maakt ze traditionele Marokkaanse gerechten. Haar werkmotto omschrijft ze als: Vertel mij wat je eet en ik vertel je wie of wat je bent. “Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, stap voor stap, voor iedereen.” Voor BinnensteBuiten gaat Nadia op zoek naar bijzondere producten, om natuurlijk ter plekke mee te koken.

Alles van Nadia Zerouali

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Pickels in Amsterdam
    22 februari 2018

    Pickels in Amsterdam

    Bij 'pickles' denk je al snel aan augurken, maar dat is voor Simone van Thull te beperkt. Zij heeft in Amsterdam een veel grotere variëteit in pickles. Nadia krijgt een kijkje in Simone's keuken vol kleurrijke ingemaakte en gefermenteerde groenten.

  2. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Lauwwarme couscoussalade
    22 februari 2018

    Lauwwarme couscoussalade

    In Amsterdam heeft Simone van Thull een grotere variëteit in pickles. Simone is een specialist in het inmaken en fermenteren van groenten. Nadia maakt hier graag een lekker gerechtje mee.

  3. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Muffins met nougat
    8 februari 2018

    Muffins met nougat

    Nadia duikt in de zoete wereld van nougat. In Monster zoekt ze toppatissier Hidde de Brabander op, die bekend is om zijn bijzondere smaakcombinaties in nougat.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bijzondere nougat
    8 februari 2018

    Bijzondere nougat

    Nadia duikt in de zoete wereld van nougat. In Monster zoekt ze toppatissier Hidde de Brabander op, die bekend is om zijn bijzondere smaakcombinaties in nougat.

  5. Recept
    3.75
    Stilstaand beeld van Gevulde dadels en dadel-shake
    23 januari 2018

    Gevulde dadels en dadel-shake

    Nadia ontmoet de vrienden Jochem en Yousef. Zij halen dadels naar het westen vanuit Saoedi-Arabië. Daar weet Nadia wel een lekker hapje mee te maken.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Biologische dadels
    23 januari 2018

    Biologische dadels

    Nadia ontmoet de vrienden Jochem en Yousef. Jochem bezoekt op uitnodiging van Yousef een dadelkwekerij in Saoedi-Arabië. Het idee ontstaat om deze vruchten naar het westen te halen.

  7. Recept
    4.5
    Stilstaand beeld van Kniepertjes met saffraanroom
    28 december 2017

    Kniepertjes met saffraanroom

    Nadia is bij haar familie in Winterswijk. Waar ze ambachtelijke kniepertjes eten van Henny Huiskamp. Nadia maakt een heerlijk kniepertje met saffraanroom en oranjebloesemvla.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Kniepertjes voor de jaarwisseling
    28 december 2017

    Kniepertjes voor de jaarwisseling

    Nadia is bij haar familie in Winterswijk. Ze vieren een gezellig eindejaarsfeestje vol lekkers en het bekende kniepertje mag daar niet bij ontbreken. Nadia gaat voor de kniepertjes naar Henny Huiskamp.

  9. Recept
    3.333335
    Stilstaand beeld van Bijgerechten van Nadia
    21 december 2017

    Bijgerechten van Nadia

    Voor haar bijgerechten maakt Nadia gebruik bijzondere specerijen. Ze maakt 'seven spice' freekeh met barberry besjes en oregano. Ook maakt ze nog ovengeroosterde bloemkool en broccoli met Dukkah-rozenolie.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Opzoek naar producten voor het bijgerecht
    21 december 2017

    Opzoek naar producten voor het bijgerecht

    Nadia maakt twee smakelijke bijgerechten die goed passen bij de kip van Alains hoofdgerecht. Met Maarten Hogeveen gaat ze in een walhalla voor koks tussen honderden producten uit de hele wereld op zoek naar mooie ingrediënten.

Pagina's