Het moet makkelijk, voor iedereen te maken zijn.

Nadia Zerouali

culinair schrijver

Nadia is culinair schrijver van meerdere kookboeken waaronder het prijswinnende 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders.

Geboren en getogen in Winterswijk bakt Nadia als meisje met haar moeder brood en koekjes en maakt ze traditionele Marokkaanse gerechten. Haar werkmotto omschrijft ze als: Vertel mij wat je eet en ik vertel je wie of wat je bent. “Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, stap voor stap, voor iedereen.” Voor BinnensteBuiten gaat Nadia op zoek naar bijzondere producten, om natuurlijk ter plekke mee te koken.

Alles van Nadia Zerouali

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Notengaard Kallenkote
    18 oktober 2018

    Notengaard Kallenkote

    Roderik en Paulien telen kastanjes, hazelnoten en walnoten en verwerken deze tot olie en honing. Nadia gaat bij ze langs en maakt een heerlijke lekkernij met de oogst.

  2. Recept
    0
    Stilstaand beeld van Notencake
    18 oktober 2018

    Notencake

    Nadia ontmoet Roderik en Paulien in hun notengaard. Zij telen kastanjes, hazelnoten en walnoten en verwerken dee tot olie en honing. Nadia maakt met de oogst een heerlijke cake.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Melkboer Amsterdam
    1 oktober 2018

    Melkboer Amsterdam

    Marten rijdt ouderwets langs de pleinen in Amsterdam om verse zuivelproducten te verkopen. Nadia neemt een kijkje in zijn keuken en maakt een lekker gerechtje.

  4. Recept
    0
    Stilstaand beeld van Labne uit het Midden-Oosten
    1 oktober 2018

    Labne uit het Midden-Oosten

    Nadia neemt een kijkje in de keuken van van melkboer Marten. Ze maakt uiteraard een lekker gerechtje met zijn zuivelproducten.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Chinese dumplings
    20 september 2018

    Chinese dumplings

    Nadia gaat langs bij Maggie Xu, wie bekend staat om haar zelfgemaakte Chinese dumplings. Nadia geeft haar eigen draai aan de dumplings.

  6. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Dumplings a la Maggie
    20 september 2018

    Dumplings a la Maggie

    Nadia gaat langs bij Maggie Xu, wie bekend staat om haar zelfgemaakte Chinese dumplings. Nadia geeft haar eigen draai aan de dumplings.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Limburgse lavendel
    7 september 2018

    Limburgse lavendel

    Op de kwekerij van Roger en Linda groeien maar liefst zo'n honderd soorten lavendel. Nadia maakt een lekker gerechtje met de verse 'Limburgse lavendel'.

  8. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Culinair lavendel
    7 september 2018

    Culinair lavendel

    Op de kwekerij van Roger en Linda groeien maar liefst zo'n honderd soorten lavendel. Nadia maakt een lekker gerechtje met de verse 'Limburgse lavendel'.

  9. Recept
    3
    Stilstaand beeld van In verveine gestoofde rabarber met kokosroom
    17 mei 2018

    In verveine gestoofde rabarber met kokosroom

    Nadia is in Heemskerk bij Jaap en Marcel, vader en zoon. Rabarber nu hetgeen waar zij hun ziel en zaligheid in leggen. Daar maakt Nadia een lekker en kleurrijk gerecht van.

Pagina's