Het moet makkelijk, voor iedereen te maken zijn.

Nadia Zerouali

culinair schrijver

Nadia is culinair schrijver van meerdere kookboeken waaronder het prijswinnende 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders.

Geboren en getogen in Winterswijk bakt Nadia als meisje met haar moeder brood en koekjes en maakt ze traditionele Marokkaanse gerechten. Haar werkmotto omschrijft ze als: Vertel mij wat je eet en ik vertel je wie of wat je bent. “Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, stap voor stap, voor iedereen.” Voor BinnensteBuiten gaat Nadia op zoek naar bijzondere producten, om natuurlijk ter plekke mee te koken.

Alles van Nadia Zerouali

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van BinnensteBuiten Festival - Eten & Drinken
    17 mei 2019

    BinnensteBuiten Festival - Eten & Drinken

    Welke wijn drink je wanneer volgens Lendl? Wat voor lekkers maken Sharon, Leon en gastkok Pierre Wind?

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Urban Farm Amsterdam
    16 mei 2019

    Urban Farm Amsterdam

    Culinair schrijver Nadia Zerouali is in Amsterdam-West, waar Menno Houtstra een zelfvoorzienende stadskas runt. Menno's motto is 'goed eten voor weinig'.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Pierre Wind
    1 mei 2019

    Pierre Wind

    Culinair schrijver Nadia Zerouali is in haar geboorteplaats Winterswijk. Zij heeft in het Museum Villa Mondriaan een ontmoeting met chef-kok Pierre Wind

  4. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Vanilleroomijs met granaatappel
    18 april 2019

    Vanilleroomijs met granaatappel

    Culinair schrijver Nadia Zerouali is in het Drentse Fluitenberg. Hier gaat ze op bezoek bij melkveehouder en ijsmaker Barend Mul.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Jack Fruit
    3 april 2019

    Jack Fruit

    Culinair schrijver Nadia Zerouali gaat koken met een heel bijzondere vrucht: de jackfruit. Deze exotische vrucht groeit in landen als Thailand en Maleisië en is de grootste boomvrucht ter wereld.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Indische jackfruit stoof met chayote-salade met frispittige dressing & witte rijst
    3 april 2019

    Recept Jackfruit

    Culinair schrijver Nadia Zerouali gaat koken met een heel bijzondere vrucht: de jackfruit. Deze exotische vrucht groeit in landen als Thailand en Maleisië en is de grootste boomvrucht ter wereld.

  7. Recept
    4.75
    Stilstaand beeld van Indische jackfruit stoof met chayote-salade met frispittige dressing & witte rijst
    3 april 2019

    Indische jackfruit stoof met chayote-salade met frispittige dressing & witte rijst

    Culinair schrijver Nadia Zerouali gaat koken met een heel bijzondere vrucht: de jackfruit. Deze exotische vrucht groeit in landen als Thailand en Maleisië en is de grootste boomvrucht ter wereld.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Zeewierburger Amsterdam
    19 maart 2019

    Zeewierburger Amsterdam

    Culinair schrijver Nadia Zerouali is in Amsterdam-Noord waar zij een bezoek brengt aan Mark van Kulsdom. Hij is een bedrijf begonnen dat veganistische producten maakt, die in de restaurants op de menukaart kunnen worden gezet.

  9. Recept
    0
    Stilstaand beeld van Veganburger topping
    19 maart 2019

    Veganburger topping

    Nadia is in Amsterdam-Noord waar zij een bezoek brengt aan Mark van Kulsdom. Hij is een bedrijf begonnen dat veganistische producten maakt, die in de restaurants op de menukaart kunnen worden gezet.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Pastamaker Hengevelde
    7 maart 2019

    Pastamaker Hengevelde

    Hoe komt een melkveehouder en kaasmaker erbij om pasta te gaan maken? Culinair schrijfster Nadia Zerouali is benieuwd als ze de Twentse melkveehouder Jan Keuper ontmoet.

Pagina's