Het moet makkelijk, voor iedereen te maken zijn.

Nadia Zerouali

culinair schrijver

Nadia is culinair schrijver van meerdere kookboeken waaronder het prijswinnende 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders.

Geboren en getogen in Winterswijk bakt Nadia als meisje met haar moeder brood en koekjes en maakt ze traditionele Marokkaanse gerechten. Haar werkmotto omschrijft ze als: Vertel mij wat je eet en ik vertel je wie of wat je bent. “Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, stap voor stap, voor iedereen.” Voor BinnensteBuiten gaat Nadia op zoek naar bijzondere producten, om natuurlijk ter plekke mee te koken.

Alles van Nadia Zerouali

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Soesterknollen
    11 december 2018

    Soesterknollen

    Pieter teelt als enige in Nederland de vergeten Soester knol. Nadia gaat er verhaal halen en maakt er uiteraard een heerlijk gerechtje mee.

  2. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Soesterknolletjes a la Wellington
    11 december 2018

    Soesterknolletjes a la Wellington

    Het Soester knolletje was het lievelingsgerecht van koning Willem I. Nadia gaat verhaal halen bij teler Pieter en maakt er uiteraard een heerlijk gerechtje mee.

  3. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Saffraanbouillon en dadelfudge
    29 november 2018

    Saffraanbouillon en dadelfudge

    Nadia gaat koken met het rode goud, saffraan. Samen met kruidenkwekers Monique en Frank duikt ze de keuken in om een heerlijk gerecht te bereiden.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Theeplantage Soerendonk
    16 november 2018

    Theeplantage Soerendonk

    Linda heeft de enige theeplantage buiten de kas in Nederland. Na vijf jaar heeft Linda nu drie theetuinen en duizenden theeplanten. Daar kan Nadia wel wat mee.

  5. Recept
    3.666665
    Stilstaand beeld van Bloemkool met thee-sesamkruim
    16 november 2018

    Bloemkool met thee-sesamkruim

    Linda heeft de enige theeplantage buiten de kas in Nederland. Nadia gaat bij haar langs en verwerkt de thee op bijzondere wijze in een heerlijk gerecht.

  6. Recept
    3.5625
    Stilstaand beeld van Stamppot met vegetarische rookworst
    31 oktober 2018

    Stamppot met vegetarische rookworst

    Nadia ontmoet Jaap Korteweg, een bijzondere, biologische akkerbouwer. Met de opbrengst van zijn land maakt hij vleesvervangende producten. Nadia maakt een stamppot met een vegetarische rookworst.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Plantaardig vlees
    31 oktober 2018

    Plantaardig vlees

    Nadia ontmoet Jaap Korteweg, een bijzondere, biologische akkerbouwer. Met de opbrengst van zijn land maakt hij vleesvervangende producten.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Notengaard Kallenkote
    18 oktober 2018

    Notengaard Kallenkote

    Roderik en Paulien telen kastanjes, hazelnoten en walnoten en verwerken deze tot olie en honing. Nadia gaat bij ze langs en maakt een heerlijke lekkernij met de oogst.

  9. Recept
    3.76923
    Stilstaand beeld van Notencake
    18 oktober 2018

    Notencake

    Nadia ontmoet Roderik en Paulien in hun notengaard. Zij telen kastanjes, hazelnoten en walnoten en verwerken dee tot olie en honing. Nadia maakt met de oogst een heerlijke cake.

Pagina's