BinnensteBuiten Festival
Opnames BinnensteBuiten Festival
Kom naar het BinnensteBuiten Festival!

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september vinden de opnames van het vierde BinnensteBuiten Festival plaats op het Hembrugterrein in Zaandam. Maak je klaar voor de ultieme BinnensteBuiten-beleving. 

 

Bestel tickets

Het lekkerste festival voor een duurzame lifestyle

Wat kan je verwachten?

Een bezoekje aan het BinnensteBuiten Festival staat garant voor lekker eten en drinken, inspirerende workshops en activiteiten op het gebied van koken, tuinieren, wonen, vakwerk, kunst én duurzaamheid. Onze experts staan voor je klaar om je te vertellen over hun passie en nemen je graag mee in hun wereld. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het programma. Houd de website in de gaten of schrijf je in op de nieuwsbrief voor het laatste festivalnieuws.

Waar is het?

Het Hembrugterrein ligt op de grens tussen Amsterdam en Zaandam en is uitstekend bereikbaar. Vanaf Station Zaandam is het slechts 10 minuten met de bus of (OV-)fiets. Of nog leuker: pak de ZaanFerry vanaf Amsterdam Centraal. Kom je liever met de auto? Parkeer deze dan gratis naast het festivalterrein.​

 

Anne Wieggers boren
Foto: Sheena Schouwink

Over het programma

 • Het festival vindt plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 september, kom dus één of twee volle dagen genieten van al het lekkers en interessants dat BinnensteBuiten te bieden heeft;
 • Leer koken en kom proeven bij chef-koks Alain Caron, Leon Mazairac (ov), Ramon Brugman, Sharon de MirandaNadia Zerouali en Rosah van Schendelen;
 • Schroef je wijnkennis op met Margot Los;
 • Doe mee aan de interieur-workshop van Theo-Bert Pot;
 • Krijg duurzaam tuinadvies van Martin Stuger en Anne Wieggers;
 • Leer meer over de natuur van boswachter Marieke Schatteleijn en doe extra vogelkennis op met ecoloog Camilla Dreef;
 • Krijg tips over duurzamer leven van onze expert Marieke Eyskoot;
 • Verwonder je over de historie van het Hembrugterrein met architectuurhistoricus Valentijn Carbo;
 • Leer opnieuw kijken naar je omgeving met kunsthistoricus Geert Pruiksma;
 • Geniet van livemuziek
 • Ontdek de duurzame producten van oud gasten van het programma;
 • Leer de fijne kneepjes van het vak van onze ambachtslieden die eerder op tv te zien waren
 • En smul natuurlijk van al het lekkers dat verkrijgbaar is bij één van de foodtrucks of barretjes.

Veelgestelde vragen

Ook kinderen zijn van harte welkom

Er zijn verschillende activiteiten en toegang t/m 12 jaar is gratis
Hembrugterrein

Over de locatie

Het BinnensteBuiten Festival vindt dit jaar plaats op het Hembrugterrein, een gebied op de grens tussen Amsterdam en Zaandam. Het terrein was lang gesloten voor publiek. Van 1895 tot 2003 werden hier namelijk vuurwapens, artillerie en munitie voor het Nederlandse leger geproduceerd en opgeslagen. Sinds 2014 is het terrein omgebouwd tot creatieve broedplaats en stadspark. Een prachtige plek voor de vierde editie van het BinnensteBuiten Festival.

Lees er meer over

Over KRO-NCRV

Onze programma’s geven je een andere kijk op de maatschappij of op jezelf. Programma’s die ertoe doen, die je laten nadenken, je inspireren of je prikkelen. Vanuit onze waarden geloof, hoop en liefde hebben we respect voor alles wat leeft en kijken we naar elkaar om. Daarom besteden we aandacht aan thema’s die spelen in de maatschappij en belangrijk zijn voor de wereld van morgen. We hebben aandacht voor eten en verduurzaming van de voedselketen. En aandacht voor het vergroenen van Nederland, want de natuur staat onder druk.

 Steeds meer mensen moeten in dit kikkerlandje wonen, werken, eten, reizen. En ergens daartussen moeten mens en dier rust en ruimte vinden, in de natuur. Als we met z’n allen nu iets meer groen doen, maken we de wereld een tikkie mooier. Meer inheemse bomen, planten, bloemen zodat de biodiversiteit toeneemt, dieren hun plekje behouden en Nederland leefbaar blijft. Daarnaast is het belangrijk dat jong en oud begrijpt waarom natuur belangrijk is en er van kan genieten.

En wij helpen jou met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet. En daarbij zo weinig mogelijk voedsel verspilt of afval creëert. KRO-NCRV helpt om een duurzaam en lekker leven te hebben.

Ontvang jij al onze nieuwsbrief?

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Marieke Schatteleijn