Witlof bitter? Al lang niet meer! En te lang doorkoken met een papje ligt al helemaal ver achter ons. Witlof is veelzijdig: bakken, braden, in de oven of door een salade. Geef witlof een warm welkom!

Snelle stamplof met grove mosterd

De kruimige aardappels kook je met tien minuten gaar, de ui en witlof fruit je eventjes aan en dan... Deze stamppot krijgt een twist met crème fraîche, maïs, nootmuskaat en grove mosterd. 

Bekijk het recept

Bak je lof in de boter

Snijd de lof in dunne reepjes, pak vier stronken voor vier personen en dan: hete pan, klontje boter, witlof en wat suiker! We karamelliseren de witlof en dat is echt heerlijk.  

Bekijk het recept

Herfstsalade met rode en witte lof

Het kleurt zo leuk samen! Snijd een augurk, groene appel en gorgonzola in lange reepjes. Sluit of met een dressing van mayo en een paar lepels augurken sap.

Bekijk de video

Witlofkroket met ham en kaas

Zelfgemaakt van witlof, vers gesneden ham en geraspte kaas. Een roux met het vocht van de witlof zorgt voor extra smaak. En nu je toch zo lekker bezig bent, maak er wat frietjes bij!

Bekijk het recept

Witlofquiche met blauwe kaas

Deze romige quiche krijgt me een partij pit door de blauwe kaas, walnoten en gekaramelliseerde witlof. Het deeg maak je in een handomdraai en het uitrollen is een eitje. Top deze topper af met lekkere geraspte kaas.

Bekijk het recept