Verzameling

5x pasta voor hamsteraars

Het advies is duidelijk: ‘stop met hamsteren’! Heb jij toch al pasta ingeslagen? Met deze vijf heerlijke pastarecepten kom jij de Coronaperiode zeker door.

Pasta Alfredo met boontjes en krokante kip

Deze Italiaanse pasta is wereldwijd heel bekend en de grote favoriet in Amerika. Misschien omdat het relatief snel te bereiden is of zou het de rijke kaas en botersaus zijn? De Amerikanen noemen hem Alfredo, maar in Italië kennen ze die naam niet. Daar gaat dit kippetje onder naam Pasta al Burro e Parmigiano. Laten we niet verder bakkeleien, onze chef-kok Sharon weet er wel raad mee.  

Bekijk het recept

Pittige korte pasta met Merguez worstjes

Houd je wel van een beetje pit? Dan is dit iets voor jou. Chef-kok Ramon draait deze gepeperde pastamaaltijd zo in elkaar dus moeilijk is het niet! De Merguez-worst van lams- of rundvlees, vaak gekruid met paprikapoeder of cayennepeper, komt oorspronkelijk uit de Noord-Afrikaanse keuken. Prima dus bij een bordje penne, maar ook lekker bij couscous, op brood of van de grill.

Bekijk het recept

Vegetarische pastasalade met gegrilde biet

Op zoek naar een lekkere vegetarisch pasta? Traditioneel gezien eten de Italianen hun ‘prima piatti’, de pasta, eigenlijk heel vaak zonder vlees. De vis of het vlees bewaren ze voor de ‘secundi piatti’, de gang die erna komt. Niet gek dus, om nu te gaan voor deze aardse pasta met fetakaas, walnoten en gegrilde rode biet. Ideaal voor de eerste warmere lenteavonden die voor de deur staan. 

Bekijk het recept

Vliegensvlugge vis pasta met Dorade

Visliefhebbers opgelet! Met deze vliegensvlugge pasta heb je binnen tien minuten werkelijk een feestje op tafel. Chef-kok Ramon laat je zien hoe hij in een handomdraai deze sjiek uitziende combinatie op basis van tomaten maakt. Hij bakt er een stevig stukje Doradefilet bij en maakt het af met een frisse venkelsalade. Serieus smullen dit!

Bekijk het recept

Pasta met oer-Hollands tintje: andijvie en ham

Andijvie is echt meer dan een stamppotje. Chef-kok Ramon gaat langs in Ridderkerk bij authentieke kwekers van deze oer-Hollandse groente en maakt zo een gedurfde pasta. De combinatie van mosterd en rauwe ham is niet gebruikelijk, maar lekker! Zo zie je maar hoe de Hollandse keuken en die van de Italianen perfect samen kunnen komen.   

Bekijk het recept