All you need is chocolate

Maakt chocolade jou vrolijk? Dat komt door het stofje endorfine dat in je hersenen die vrijkomt als je een hapje neemt. Vijf recepten op rij en jij gaat huppelend door die crisis heen!

Die endorfine gaat door het dak omdat behalve suiker en vetten, waar chocolade uit bestaat, ook het smeltende gevoel in jouw mond die sensatie en het geluksgevoel vergroot. 

Vegan chocolade-avocadotaart

Pak uit met chef-kok Sharon's vegan chocolade-avocadotaart, bijzonder want ze gebruikt geen dierlijke producten. En als extraatje maakt ze nog een 'golden almond latte', met warme amandelmelk en kruiden als kurkuma, peper en kardemon. Gegarandeerd genieten!

Snij gerust twee stukjes af

Chocoladegebakjes met vijgen

Met zoetigheid weet chef-kok en patissier Ramon Brugman altijd wel raad. Jarenlang maakt hij allerlei mierzoete versnaperingen en vandaag kiest hij voor een geglaceerde chocoladegebakje, die hij decoreert met verse vijgen. Heerlijk als toetje of als snoeperij bij de koffie. 

Choco met een stevige bite

Fruitsalade met choco dressing

BinnensteBuiten culinair schrijver Nadia vraagt chocolade sommelier Caroline alles over duurzame chocolade en maakt met chocolademaker Kees een bijzondere creatie: een Caribische fruitsalade met choco dressing! 

Verassende smaaksensatie

Chocolade kersentaart uit het Zwarte Woud

Van gebak gaat het hart van chef-kok Ramon altijd sneller kloppen. Dit keer maakt hij een Schwarzwälder Kirschtorte. Het is een zeer bekende taart uit het Zwarte Woud in Duitsland die het donkere van chocolade combineert met de zachtheid van room en en de zuurheid van kersen.  

Smeuïg en zoet

Chocolade geeft een goed gevoel

Zelfs bij een hoofdgerecht kan je chocolade toevoegen, in de vorm van een saus bijvoorbeeld. Culinair expert Alain gaat langs bij de vrienden Luc en Per die een chocoladefabriekje zijn gestart met als doel om een eerlijke, duurzame en smaakvolle chocolade op de markt te brengen. Alain verrast de mannen met een gerecht van eendenborst overgoten met chocoladesaus. 

Smeltende chocolade

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!