Duurzame drankjes
Rotterdamse kofferbakcocktail
De Rotterdamse siroopmaker Maidie van den Bos plukt bloemen en andere ingrediënten uit de stadse natuur. Ze maakt er cocktails en siropen van: van dennensmaak tot aromatische magnolia.
Eigengemaakte appelcider van oeroude boomgaard
In Nederland drinken we niet veel appelcider en dat is jammer, want het is zo lekker! Andreas Giel tapt een prachtig glas cider van eigen geplukte appels uit Vianen. Chef-kok Ramon Brugman maakt er een hartige snack bij.
0.0% Nederlandse kombucha
Voormalig gymleraar Wesley Kassels brouwt nu kombucha. Dat komt uit Japan en is eigenlijk gefermenteerde thee. Hij maakt kombucha zonder thee, maar met brandnetels van eigen bodem. Lekker alternatief als je geen alcohol drinkt.
Feestelijke cocktail met afgekeurd fruit
Distilleerder Leon van Welie maakt likeurtjes van afgekeurd fruit uit de boomgaard van zijn ouders in Stevensbeek. Met hulp van sommelier Lendl maakt hij van zijn appellikeur een fruitige martini.
Maak je eigen limoncello
Niet alleen in Italië kunnen ze er wat van, ook Jop Roeland uit het Brabantse Ooijen stookt een beste limoncello. Simpel: met de schil van citroenen en pure alcohol. Niet te zoet en niet te dik, maar precies goed vindt Culinair expert Alain Caron.