Duurzame drankjes

Ga je fris voor 0.0% of toch een alcoholisch drankje? Wat je ook schenkt, het mooiste aan zo’n glas is de passie van de makers. Zij bewijzen dat duurzame cocktails en siropen van eigen bodem het lekkerste zijn!

Rotterdamse kofferbakcocktail

De Rotterdamse siroopmaker Maidie van den Bos plukt bloemen en andere ingrediënten uit de stadse natuur. Ze maakt er cocktails en siropen van: van dennensmaak tot aromatische magnolia.  

Bekijk hier de video

Siroop met stadse ingrediënten | 5 mei 2017

Eigengemaakte appelcider van oeroude boomgaard

In Nederland drinken we niet veel appelcider en dat is jammer, want het is zo lekker! Andreas Giel tapt een prachtig glas cider van eigen geplukte appels uit Vianen. Chef-kok Ramon Brugman maakt er een hartige snack bij.

Bekijk hier de video

Hollandse cider drinken | 6 november 2015

0.0% Nederlandse kombucha

Voormalig gymleraar Wesley Kassels brouwt nu kombucha. Dat komt uit Japan en is eigenlijk gefermenteerde thee. Hij maakt kombucha zonder thee, maar met brandnetels van eigen bodem. Lekker alternatief als je geen alcohol drinkt.

Bekijk hier de video

Kombucha Rotterdam | 30 september 2020

Feestelijke cocktail met afgekeurd fruit

Distilleerder Leon van Welie maakt likeurtjes van afgekeurd fruit uit de boomgaard van zijn ouders in Stevensbeek. Met hulp van sommelier Lendl maakt hij van zijn appellikeur een fruitige martini. 

Bekijk hier de video

Eau de vie van afgekeurd fruit | 29 December 2017

Maak je eigen limoncello

Niet alleen in Italië kunnen ze er wat van, ook Jop Roeland uit het Brabantse Ooijen stookt een beste limoncello. Simpel: met de schil van citroenen en pure alcohol. Niet te zoet en niet te dik, maar precies goed vindt Culinair expert Alain Caron.

Bekijk de video

Limoncello uit Ooijen | 21 september 2018

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!