Frisse zomerse salades

Op hete zomerse dagen wil je niets liever dan een snelle, lichte maar voedzame hap. Wij zetten vijf top salades op een rij.

Caesar salad met gegrilde kippendijtjes

Onze chef-kok Sharon geeft haar eigen draai aan deze klassieker. Met een huisgemaakte marinade dressing en de klassieke ingrediënten kip, ei en croutons. Binnen een mum van tijd staat er een gezonde en vooral lekkere maaltijd op tafel.

Salade niçoise met tonijn en knapperige boontjes

Een andere goude oude is natuurlijk de niçoise salade. Een goed vullende combinatie van tonijn, groen voer en een gekookt eitje. Niet voor niets staat deze salade al jaren in de restaurant-top 3. Behalve dat hij goed zal smaken, is het ook een plaatje om te zien.

Veganistische streetfood salade

Chef-kok Alain Caron zet zijn tanden in echt Utrechts veganistisch streetfood. Een 100%  veganistische salade om precies te zijn. Dit bordje vol groene asperges, waterkers en zelfgemaakte vinaigrette is gezond en lekker. Smullen maar!

Maaltijdsalade met groene asperges en aardbeien

Voor de zoetekauwen onder ons: ga voor deze groene asperge salade met aardbeien en geitenkaas! Een unieke combinatie die je niet vaak hoort. Deze vegetarische maaltijdsalade doet bijna zomers aan en geeft je smaakpupillen echt een opdonder.

Een royale zalmsalade met gevulde eitjes

Chef-kok Ramon maakt een zalmsalade die je lekker vlot op tafel zet. De citroen, kappertjes en zilveruitjes maken dit bordje vis ook nog eens echt fris. Heel veel slanker word je er niet van, want je maakt deze salade af met een paar rijkelijk gevulde eieren. Aan tafel!

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!