Lekker veggie

Op zoek naar snelle, gezonde en smaakvolle vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten!

Wanneer je rondkijkt op internet of in restaurants, zijn er steeds meer vegetarische gerechten te vinden. Niet zo gek, want de behoefte om te minderen met vlees en vis neemt gestaag toe. Vegetarisch eten is gezond, diervriendelijk en goed voor het klimaat. Je reinste feelgood food dus, en met de nodige groene inspiratie nog super lekker ook. Wij hebben een aantal vega favorieten van onze eigen koks op en een rijtje gezet!

Wok vol vitamientjes

Voor Chef-kok Sharon is het bord niet snel te groen, en in haar vegetarische Tjap Tjoy komt dan ook een aardige groentewaaier voorbij: babymais, paprika, verschillende soorten paddenstoelen, wortel, peultjes, taugé, bamboescheuten en komkommer. Met al z’n kleuren en pure smaken een variant die de Tjap Tjoy van de afhaalchinees overtreft - en nog een stuk gezonder ook. Helemaal met de speciale groene rijst van fijngemalen broccoli die Sharon erbij serveert!

Kies eens een vegaquiche!

Met z’n uitgesproken hartige smaak is prei een geliefd hoofdingrediënt voor quiches. In combinatie met het zachte boterige deeg van een hartige taart komt de pittige prei perfect tot z’n recht. In dit recept van Ramon wordt de prei vergezeld door camembert, maar verder is er voor de vulling bijna niets nodig. Kun je mooi focussen op de  bodem, waar Ramon nog wel wat tips voor heeft: werk met kleine plakjes korstdeeg, stapel deze op elkaar, strooi er wat bloem over en rol het geheel uit. Zo krijg je precies de goede grootte voor jouw bakvorm!

Mooie vegetarische lasagne

De traditionele lasagne met bolognesesaus is machtig en vol van smaak, maar barst niet per se van de veggies. Toch is groentefan Sharon ook dol op deze populaire Italiaanse ovenschotel, zeker in vegetarische vorm. In deze zespersoons groente-lasagne gaan tomaten, ui, champignons, paprika én spinazie en dan hebben we natuurlijk nog de tomaten voor de saus. Extra smaak komt van de verse peterselie en een flinke scheut rode wijn. De zalige buffelmozzarella maakt het gerecht helemaal romig en rond…heerlijk!

Vega fastfood

Veel mensen denken bij burgers aan flinke vleesgevaarten zonder al te veel vezels en vitaminen, maar Ramon laat met dit recept zien dat de hamburger ook prima gezond en vegetarisch kan. Door het burgerbroodje te vervangen door tomatenbrood is de groentetoon meteen gezet. De hoofdrol is voor de burger op basis van paddenstoelen, 100 % vleesvrij maar haast niet van ‘echt’ te onderscheiden. Bovenop komt een smeuïge avocadotopping dus met de voedingstoffen in dit recept zit het wel goed – en met de smaak al helemaal!

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!