Verrukkelijke ramadangerechten

Doordat je overdag niet eet en drinkt, waardeer je na zonsondergang des te meer wat je hebt. De ramadan, de heilige maand van inkeer, gaat van start. Ook anno 2021 blijft zo'n bordje bezinning bijzonder!

Knapperige notenbroodjes

Dit gevlochten notenbroodje is typisch voor de ramadan. Gemaakt van tahin, een pure pasta van sesamzaadjes. De aardse smaken van tahin, walnoot en zaden versterken elkaar. Daar zet je zo je tanden in!

Bekijk het recept

Tahin broodje

Pindakoekjes met chocolade

Deze marmerkoekjes zitten bomvol pinda’s en chocolade. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig en ook geen waslijst aan ingrediënten. Kortom: gemakkelijk en lekker deze kaakjes en ze zien er beeldig uit!

Bekijk het recept

Marmer koekjes

Fantastische Indonesisch kippensoep

We maken een smakelijke Soto Ayum: kippensoep! Daarnaast geen snee brood, maar een Indische snack: Martabak. Eigenlijk niets meer dan een zacht deegpakketje met gehakt. Smullen!

Bekijk het recept

Soto ayum

Kunefe voor de zoetekauw

Kunefe komt uit het Midden-Oosten en bestaat uit gebakken deegsliertjes gevuld met kaas, overgoten met granaatappelsiroop. Serveer dit mierzoete toetje met pistachenoten en vanille-ijs.  

Bekijk het recept

Kunefe

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!