Verzameling

Zomerse voedzame salades

Op die warme, zomerse dagen wil je niets liever dan een frisse salade! Maar alleen op een bordje sla kan je niet lang vooruit. Daarom: vijf fantastische voedzame salades op een rij!

Lauwwarme speltsalade met oesterzwambitterbal

Bordje met stevige bite

Hand gedraaide vegetarische bitterballetjes met oesterzwam. Ga er maar aan staan! Heerlijk is ie wel; zo'n lauwwarme salade met paprika, spelt, radijs en verse oregano.  

Bekijk het recept

Gegrild lamsvlees op tortilla en salsa

Ramon zet hier een bordje neer waar je 'u' tegen zegt! Versgebakken tortilla, gegrild lamsvlees, een pittige dot chipotle mayonaise en zoete uiensalsa met fijngesneden groenten. Probeer het eens! 

Bekijk het recept
Bietjes | Foto: Pixabay

Bietjessalade met tijmmayonaise

Lekker en zo gepiept: deze bietensalade met een toefje mayonaise met tijm en mosterd vinaigrette. Ook een super goeie match als bijgerecht naast een witvisje of stevige vegetarische burger.  

Bekijk het recept

Zoete aardbei en asperges

Voor de zoetekauwen onder ons: pak deze salade met asperges, aardbeien en geitenkaas! Een unieke en zomerse combinatie die je smaakpupillen echt een opdonder geeft.  

Bekijk het recept

Vegan streetfood salade

Alain zet maar al te graag zijn tanden in echt Utrechts veganistisch streetfood. Deze 100% vegan salade is een topper! Groene asperges, waterkers en zelfgemaakte vinaigrette.  

Bekijk het recept