Aardappelsalade met karbonade

chef-kok
Ramon Brugman
Aardappelsalade met karbonade (116)
8 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
72 personen

Chef-kok Ramon verlangt alweer terug naar zijn vakantie en om terug te komen in die sfeer maakt hij zijn favoriete vakantiesalade met aardappel, verse doperwten en gegrilde schouderkarbonade. Makkelijk en snel om te maken.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Salade
    3
    aardappelen (vastkokende)
  • 100 g
    verse sperziebonen
  • 100 g
    verse doperwten
  • 2
    gekookte eitjes
  • 1
    rode ui
  • 2
    tomaten
  • 1/2
    bos peterselie
  • 4
    schouderkarbonades
  • Kruidensalsa
    1/2
    bos peterselie
  • 1/2
    bos bieslook
  • 1/2
    bos dille
  • 1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    citroen
  • olijfolie
  • Zout en peper
  1. 1

    Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappel en snij ze in blokjes. Kook de aardappeltjes gaar en haal ze uit de pan.

  2. 2

    Maak ondertussen de boontjes schoon en snij de uiteinde eraf en dop de doperwten. Kook vervolgens eerst de sperziebonen gaar en voeg de laatste 30 seconden de doperwten eraan toe. Giet vervolgens de pan af en spoel de bonen en doperwten met koud water af en laat het goed uitlekken.

  3. 3

    Snij de ui super fijn en voeg deze bij de aardappels.

  4. 4

    Snij de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Let op: Bewaar de zaadlijsten want die hebben we nodig voor de dressing. Snij de tomaat verder in kleine blokjes.

  5. 5

    Hak de peterselie en pel de hardgekookte eieren en snij deze fijn en voeg alles samen in een grote kom.

  6. 6

    Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en roer alles goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Roer de dressing door de salade en proef goed of de salade op smaak is.

  7. 7

    Breng de karbonades op smaak met zout en peper en smeer ze in met wat olijfolie. Laat de gril goed heet worden en gril ze om en om tot ze gaar zijn. Laat ze even een paar minuutjes rusten.

  8. 8

    Voor de kruidensalsa snij je alle kruiden de ui en knoflook fijn. Rasp de citroen en knijp het sap eruit. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  9. 9

    Snij de karbonades in dunne lange reepjes en doe er lekker wat van de kruidensalsa op.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!