Recept: Appel, amandel, speculaas, kruimeltaart

21 november 2018
Waardeer: 
(Totaal: 27 stemmen)

Ramon kookte live op Faccebook. Deze heerlijke appel, amandel, speculaas, kruimeltaart is om te smullen! 

Bekijk hier de live stream!

12 stuks

Ingrediënten voor Appel, amandel, speculaas, kruimeltaart

Kruimel deeg

  • 100 g boter
  • 100 g basterdsuiker bruin
  • 150 g bloem
  • een el speculaaskruiden

Speculaas harde wenerdeeg

  • 100 g suiker
  • 200 g boter
  • 300 g bloem
  • 1 ei
  • ruime el speculaaskruiden
  • 4 g zout
  • amandelspijs
  • 250 g amandelspijs
  • 25 g zachte boter
  • klein beetje water.

Appelvulling

  • 6 appels, goudreinet of jonagold
  • 100 g suiker
  • 80 g rozijnen
  • het sap van 1 citroen
  • 2 el custardpoeder
  • 4 biscuitjes
  • 1 tl kaneel.

Aan de slag

  1. 1

    Snij voor de kruimeldeeg 100 gram boter in kleine blokjes. Voeg alle ingrediënten (100 gram bruine basterd suiker, 150 gram bloem en een eetlepel speculaaskruiden) in een keukenmachine en draai het tot er kleine klontjes ontstaan. Dit kan je ook eventueel doen met de mixer. Zet het even weg.

  2. 2

    Mix voor de harde wenerdeeg 100 gram suiker en 200 gram boter. Voeg het eitje toe. Als dit gemengd is voeg je het snufje zout, de 12 gram speculaaskruiden en de 300 gram bloem toe. Als het een deeg is geworden dan stop je gelijk met kneden. Bekleed een taartvorm met het deeg.

  3. 3

    Voor de amandelspijs meng je de spijs goed door. Als het soepel is meng je 25 gram boter door de spijs. Slap het af met een beetje water tot het spuit baar is. Spuit met een spuitzak de spijs op het deeg in de taartvorm.

  4. 4

    Maak de appelvulling. Schil de appels en snij ze klein. Meng de appels met de rest van de ingrediënten voor de vulling. Doe alle appels op het spijs. Bestrooi de boven kant met de kruimels en bak de taart een uur op 150 graden.

  5. 5

    Laat goed afkoelen.

Eet smakelijk!