Asperge risotto met gedroogde ham en gekookt ei
Ramon heeft een heerlijke risotto met asperges gemaakt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 gwitte asperge
-
1bos groene asperge
-
300 grisotto rijst
-
1bos peterselie
-
1ui
-
1glas wittewijn
-
100 gserranoham
-
4stuks ei
-
•zout/peper/suiker
-
1citroen
-
•olijfolie
-
100 mlroom
-
1punt Parmezaanse kaas
-
Schil de asperges en zet ze op in water met zout en een beetje suiker.
-
Kook ze gaar.
-
Rooster de groene asperge in een pan met olijfolie en citroen sap, zout en peper.
-
Snij de ui fijn en zet deze aan in een beetje olijfolie. Voeg de rijst toe. Blus af met witte wijn.
-
Voeg nu elke keer wat van het asperge kookwater toe aan de rijst.
-
Net zo lang totdat de rijst gaar is.
-
Kook ondertussen de eieren hard en pel ze.
-
Maak van de ham mooie roosjes. Snij de eieren in vieren.
-
Hak de peterselie en klop de room lobbig.
-
Snij de asperges door de midden. Maak de risotto af met parmezaan, room en peterselie.
-
Dresseer het bord.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.