Asperge risotto met gedroogde ham en gekookt ei

chef-kok
Ramon Brugman
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
18 personen

Ramon heeft een heerlijke risotto met asperges gemaakt. 

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 500 g
    witte asperge
  • 1
    bos groene asperge
  • 300 g
    risotto rijst
  • 1
    bos peterselie
  • 1
    ui
  • 1
    glas wittewijn
  • 100 g
    serranoham
  • 4
    stuks ei
  • zout/peper/suiker
  • 1
    citroen
  • olijfolie
  • 100 ml
    room
  • 1
    punt Parmezaanse kaas
  1. 1

    Schil de asperges en zet ze op in water met zout en een beetje suiker. 

  2. 2

    Kook ze gaar.

  3. 3

    Rooster de groene asperge in een pan met olijfolie en citroen sap, zout en peper.

  4. 4

    Snij de ui fijn en zet deze aan in een beetje olijfolie. Voeg de rijst toe. Blus af met witte wijn.

  5. 5

    Voeg nu elke keer wat van het asperge kookwater toe aan de rijst. 

  6. 6

    Net zo lang totdat de rijst gaar is.

  7. 7

    Kook ondertussen de eieren hard en pel ze.

  8. 8

    Maak van de ham mooie roosjes. Snij de eieren in vieren. 

  9. 9

    Hak de peterselie en klop de room lobbig.

  10. 10

    Snij de asperges door de midden. Maak de risotto af met parmezaan, room en peterselie.

  11. 11

    Dresseer het bord.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!