Recept: Asperge risotto met gedroogde ham en gekookt ei

15 mei 2018
Waardeer: 
(Totaal: 14 stemmen)

Ramon heeft een heerlijke risotto met asperges gemaakt. 

Op Facebook heeft Ramon live gekookt! Je kunt het hier terugkijken.

 

4 personen

Ingrediënten voor Asperge risotto met gedroogde ham en gekookt ei

Ingrediënten 

  • 500 gram witte asperge
  • 1 bos groene asperge
  • 300 gram risotto rijst
  • 1 bos peterselie
  • 1 ui
  • 1 glas wittewijn
  • 100 gram serranoham
  • 4 stuks ei
  • zout/peper/suiker
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 100 ml room
  • 1 punt parmezaansekaas

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Aan de slag

  1. 1

    Schil de asperges en zet ze op in water met zout en een beetje suiker. 

  2. 2

    Kook ze gaar.

  3. 3

    Rooster de groene asperge in een pan met olijfolie en citroen sap, zout en peper.

  4. 4

    Snij de ui fijn en zet deze aan in een beetje olijfolie. Voeg de rijst toe. Blus af met witte wijn.

  5. 5

    Voeg nu elke keer wat van het asperge kookwater toe aan de rijst. 

  6. 6

    Net zo lang totdat de rijst gaar is.

  7. 7

    Kook ondertussen de eieren hard en pel ze.

  8. 8

    Maak van de ham mooie roosjes. Snij de eieren in vieren. 

  9. 9

    Hak de peterselie en klop de room lobbig.

  10. 10

    Snij de asperges door de midden. Maak de risotto af met parmezaan, room en peterselie.

  11. 11

    Dresseer het bord.

Eet smakelijk!