Asperges met ei, aardbei en gele bietjes
Chef-kok Sharon de Miranda gaat aan de slag met verse asperges van het land en maakt een wat zoeter gerecht met ei, aardbei en bietjes.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
6grote witte asperges
-
6aardbeien
-
2gele bieten
-
1/2rode ui
-
•appelazijn
-
•koolzaadolie
-
3eieren
-
•groentebouillonpoeder of peper en zout
-
Schil de asperges dubbel en snijd ongeveer drie centimeter van de onderkant af. Neem een ruime pan waar een deksel op kan en vul deze met water, zodat de asperges onder water liggen en breng het aan de kook.
-
Kook de asperges vijf minuten, verwijder de pan van het vuur en laat het met de deksel erop nog tien tot 15 minuten nagaren, afhankelijk van hoe dik de asperges zijn. Schil de bieten en kook deze in 15 minuten gaar.
-
Snipper de rode ui, snijd de aardbeien in vieren en kook de eieren naar smaak gaar. Snijd de asperges in vieren en plaats deze in het midden van het bord.
-
Snijd de bieten in reepjes en verdeel de aardbeien hier overheen. Strooi wat rode uien erover uit en besprenkel de borden met een beetje appelazijn en koolzaadolie. Leg hier het eitje op en besprenkel het met nog wat groentebouillon.
- Eet smakelijk!