7 minuten

Babi Ketjap en Nasi Goreng

Chef-kok Ramon is in oosterse sferen: hij maakt babi ketjap met nasi goreng. Daarbij maakt hij zelfgemaakt zoetzuur.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Nasi goreng
    250 g
    pandan rijst
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    rode paprika
  • 1
    prei
  • 1
    stukje trassi
  • 1
    rode peper
  • 1 tl
    laos
  • 1 tl
    gemberpoeder
  • 1 tl
    gemalen korianderzaad
  • 3 el
    ketjap
  • Olie
  • Babi ketjap
    2
    uien
  • 3
    tenen knoflook
  • 400 g
    schouderkarbonade of hamlappen
  • 30 ml
    ketjap
  • 1
    citroen
  • 1
    stuk gember
  • 1
    eetlepel sambal badjak
  • Olie
  • Zoet zure komkommer
    1
    komkommer
  • 100 ml
    azijn
  • 100 ml
    water
  • 100 g
    suiker
  1. Begin met de nasi goreng. Kook hiervoor de rijst volgens de verpakking.

  2. Snij de ui, knoflook en paprika en zet dit aan in de pan met een scheutje olie.

  3. Snij de prei en voeg dit samen met de trassi toe aan de pan.

  4. Snij de peper en de gember en voeg dit laos en de gemalen koriander toe aan de pan. Doe de rijst erbij en de ketjap en bak dit goed aan.

  5. Voor de babi ketjap snij je de ui en knoflook fijn en bak zet dit aan in een pan met olie.

  6. Snij het vlees in blokjes en voeg toe aan de pan.

  7. Doe de ketjap, citroensap en sambal erbij en breng dit aan de kook.

  8. Rasp de gember en voeg dit ook toe.

  9. Kook het vocht nu in tot het mooi aan het vlees blijft plakken.

  10. Rasp de komkommer voor het zoetzuur. Voeg daar de azijn, water en suiker aan toe en roer het goed door. Laat het een uur staan voordat je het eet.

  11. Serveer de nasi met babi ketjap met de gebakken uitjes, gebakken ui, kroepoek en seroendeng

  12. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.