Recept: Banaan havermoutmuffins & maïzenakoekjes

18 september 2018
Waardeer: 
(Totaal: 17 stemmen)
Stilstaand beeld van Banaan havermoutmuffins & maïzenakoekjes

Chef-kok Sharon de Miranda maakt overheerlijke betaalbare muffins van bananen, havermout en ahornsiroop én bereidt daar ook nog Surinaamse maïzenakoekjes bij. Die koekjes zijn een echte lekkernij uit haar jeugd.

Dit recept kun je thuis ook maken met Sharons hulp via 'Chef-kok BinnensteBuiten' in Google Assistent.

4 personen

Ingrediënten voor Banaan havermoutmuffins & maïzenakoekjes

muffins:

  • 150 g  (glutenvrije)havermout
  • 150 g melk
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • 2 rijpe bananen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 de ahornsiroop
  • 6 gedroogde pruimen
  • 100 g pecannoten

Maïzenakoekjes: 

  • 200 g maïzena
  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 nee 
  • 1 tl vanille essence 
  • gekleurde suikermuisjes 
  • snufje zout

Benodigdheden:

  • muffinvormpjes



Wat drinken we erbij?

Thee met munt, aardbeien en gember.



*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Begin met de Surinaamse maïzena koekjes. Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden. 

  2. 2

    Klop met een mixer de boter en suiker tot een romige massa. Voeg de vanille essence, een snufje zout en het ei toe en mix totdat alles goed in het beslag is opgenomen.

  3. 3

    Zeef de maïzena stapsgewijs bij het beslag en mix dit tot een mooie deegbal. Doe dit heel even met de mixer en kneed het vervolgens verder met de hand. Rol van de grote deegbal kleine balletjes met een doorsnede van ongeveer 2 cm.



     

  4. 4

    Plaats de balletjes op een ovenplaat met een bakpapiertje. Druk de koekjes met een vork horizontaal en verticaal een beetje plat. Zorg voor een beetje maïzena op je vork, zo voorkom je dat de vork vast plakt aan het koekje. Strooi wat suikermuisjes over de koekjes en bak de koekjes vervolgens 15 minuten af in de voorverwarmde oven. 

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 190 graden voor de muffins, wanneer de koekjes uit de oven zijn. 

     

  6. 6

    Mix alle ingrediënten, behalve de pecannoten, in de keukenmachine fijn.

  7. 7

    Hak nu met een mes de pecannoten fijn en roer deze met een spatel door het beslag.

  8. 8

    Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak deze 20 minuten af in de voorverwarmde oven. 

Eet smakelijk!