Banaan havermoutmuffins & maïzenakoekjes

Banaan havermout-muffins & maizena koekjes (109)
8 min
Gerecht
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
60 personen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt overheerlijke betaalbare muffins van bananen, havermout en ahornsiroop én bereidt daar ook nog Surinaamse maïzenakoekjes bij. Die koekjes zijn een echte lekkernij uit haar jeugd.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • muffins
    150 g
    (glutenvrije) havermout
  • 150 g
    melk
  • 2
    eieren
  • 1 tl
    kaneelpoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • 2
    rijpe bananen
  • 2 tl
    bakpoeder
  • 1
    de ahornsiroop
  • 6
    gedroogde pruimen
  • 100 g
    pecannoten
  • Maïzenakoekjes
    200 g
    Maïzena
  • 100 g
    boter
  • 100 g
    suiker
  • 1
    nee
  • 1 tl
    vanille essence
  • gekleurde suikermuisjes
  • snufje zout
  • Benodigdheden
    muffinvormpjes
  1. 1

    Begin met de Surinaamse maïzena koekjes. Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden. 

  2. 2

    Klop met een mixer de boter en suiker tot een romige massa. Voeg de vanille essence, een snufje zout en het ei toe en mix totdat alles goed in het beslag is opgenomen.

  3. 3

    Zeef de maïzena stapsgewijs bij het beslag en mix dit tot een mooie deegbal. Doe dit heel even met de mixer en kneed het vervolgens verder met de hand. Rol van de grote deegbal kleine balletjes met een doorsnede van ongeveer 2 cm.

     

  4. 4

    Plaats de balletjes op een ovenplaat met een bakpapiertje. Druk de koekjes met een vork horizontaal en verticaal een beetje plat. Zorg voor een beetje maïzena op je vork, zo voorkom je dat de vork vast plakt aan het koekje. Strooi wat suikermuisjes over de koekjes en bak de koekjes vervolgens 15 minuten af in de voorverwarmde oven. 

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 190 graden voor de muffins, wanneer de koekjes uit de oven zijn. 
     

  6. 6

    Mix alle ingrediënten, behalve de pecannoten, in de keukenmachine fijn.

  7. 7

    Hak nu met een mes de pecannoten fijn en roer deze met een spatel door het beslag.

  8. 8

    Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak deze 20 minuten af in de voorverwarmde oven. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!