Bloemkool pizza

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijke pizza met een glutenvrije bodem…van bloemkool. Verrassend smaakvol!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Bloemkool pizza
    700 g
    bloemkool
  • 2
    eieren
  • 2 el
    oregano
  • 100 g
    oude kaas
  • 100 g
    Parmezaanse kaas
  • 8
    plakjes salami
  • 8
    plakjes ham
  • 300 g
    mozzarella
  • 200 g
    champions
  • 4
    tomaten
  • 2
    rode uien
  • 1
    gele paprika
  • 125 g
    tonijn (uit blik msc keurmerk)
  • 400 g
    tomaten uit blik
  • 1
    bosje basilicum
  • 1
    bosje peterselie
  • 1
    ui
  • 2
    knoflook tenen
  • 1
    rettich
  • 1
    bosui
  • 1
    citroen
  • 1 el
    suiker
  • Drinken (fruitpunch)
    sinaasappelsap
  • water
  • grenadinesiroop
  1. Kook de bloemkool in 5 minuten gaar. Laat deze uitlekken in een vergiet en knijp in een schone theedoek al het vocht eruit.
     

  2. Verwarm in de tussentijd je oven voor op 220 graden.
     

  3. Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine samen met de eieren, de oude geraspte kaas, Parmezaanse kaas en de oregano. Plaats een stukje bakpapier op een bakplaat en verspreid hierover de bloemkoolmassa. Verdeel het gelijkmatig over de plaat heen en houd ongeveer 1 centimeter dikte aan. Bak deze bloemkool bodem 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
     

  4. Maak ondertussen de tomatensaus; pureer de tomaten uit blik samen met 2 teentjes knoflook, 1 rode ui, bosje basilicum en wat peper en zout helemaal fijn.
     

  5. Snij de rode ui in ringen, de tomaten  en champignons in plakjes, de mozzarella in blokjes, de paprika in reepjes en laat de tonijn uitlekken.
     

  6. Smeer de pizzabodem wanneer deze klaar is in met de tomatensaus. Verspreid de overige gesneden ingrediënten op tomatensaus. Bak de pizza nog ongeveer nog 8 tot 10 minuten in de oven.
     

  7. Maak ondertussen de salade van rettich; schil de rettich en haal deze door een rasp. Snijd de bosui in dunne reepjes. Hak het hele bosje peterselie fijn. Meng de bosui samen met de rettich en de helft van de gehakte peterselie door elkaar en maak dit op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout, 1 eetlepel suiker en knijp er een citroen in uit.
     

  8. Bestrooi de pizza wanneer deze klaar is (mooi goudbruin, de kaas gesmolten) met de andere helft van de peterselie.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.