Recept: Bloemkool pizza

29 februari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 4 stemmen)
Stilstaand beeld van Bloemkool pizza
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijke pizza met een glutenvrije bodem…van bloemkool. Verrassend smaakvol!
4 personen

Ingrediënten voor Bloemkool pizza

700 gr bloemkool
2 eieren
2 el oregano
100 gr oude kaas
100 gr Parmezaanse kaas
8 plakjes salami
8 plakjes ham
300 gr mozzarella
200 gr champignons
4 tomaten
2 rode uien
1 gele paprika
125 gr tonijn (uit blik msc keurmerk)
400 gr tomaten uit blik
1 bosje basilicum
1 bosje peterselie
1 ui
2 knoflook tenen
1 rettich
1 bos ui
1 citroen
1 eetlepel suiker


Drinken: Een fruitpunch gemaakt van sinaasappelsap, water en grenadinesiroop.

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Kook de bloemkool in 5 minuten gaar. Laat deze uitlekken in een vergiet en knijp in een schone theedoek al het vocht eruit.
     

  2. 2

    Verwarm in de tussentijd je oven voor op 220 graden.
     

  3. 3

    Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine samen met de eieren, de oude geraspte kaas, Parmezaanse kaas en de oregano. Plaats een stukje bakpapier op een bakplaat en verspreid hierover de bloemkoolmassa. Verdeel het gelijkmatig over de plaat heen en houd ongeveer 1 centimeter dikte aan. Bak deze bloemkool bodem 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
     

  4. 4

    Maak ondertussen de tomatensaus; pureer de tomaten uit blik samen met 2 teentjes knoflook, 1 rode ui, bosje basilicum en wat peper en zout helemaal fijn.
     

  5. 5

    Snij de rode ui in ringen, de tomaten  en champignons in plakjes, de mozzarella in blokjes, de paprika in reepjes en laat de tonijn uitlekken.
     

  6. 6

    Smeer de pizzabodem wanneer deze klaar is in met de tomatensaus. Verspreid de overige gesneden ingrediënten op tomatensaus. Bak de pizza nog ongeveer nog 8 tot 10 minuten in de oven.
     

  7. 7

    Maak ondertussen de salade van rettich; schil de rettich en haal deze door een rasp. Snijd de bosui in dunne reepjes. Hak het hele bosje peterselie fijn. Meng de bosui samen met de rettich en de helft van de gehakte peterselie door elkaar en maak dit op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout, 1 eetlepel suiker en knijp er een citroen in uit.
     

  8. 8

    Bestrooi de pizza wanneer deze klaar is (mooi goudbruin, de kaas gesmolten) met de andere helft van de peterselie.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter