11 minuten

Creatief koken met houdbare producten

Sharon heeft een recept voor alle hamsteraars (en niet-hamsteraars) in coronatijd met uitsluitend houdbare producten. Wie denkt dat eten uit potjes en blikjes ongezond of niet lekker is, heeft het mis. Ze maakt boekweitnoodles met spinazie en witten bonen uit een potje, geserveerd met een romig linzensoepje met kokosmelk en specerijen. Een smakelijk bewijs dat je met houdbare producten ook heel creatief en lekker kunt koken.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 150 g
    boekweit noodles
  • 1 el
    tamarinde pasta
  • 1 el
    gembersiroop
  • 10 g
    sesamzaadjes
  • klein potje spinazie
  • klein potje witte bonen
  • 10 ml
    sesamolie
  • 20 ml
    sojasaus
  • zonnebloemolie
  • Beetje sambal naar keuze
  • Ingrediënten geroosterde kikkererwten
    1
    potje of blikje kikkererwten
  • gerookte paprikapoeder naar smaak
  • zeezout naar smaak
  • Ingrediënten linzensoep
    150 g
    linzen
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 2 tl
    masalapoeder
  • 2
    groentebouillonblokjes
  • 250 ml
    kokosmelk
  • 1 liter
    water
  • zonnebloemolie
  • Benodigdheden
    Staafmixer
  1. Kook de noodles volgens de verpakking gaar en spoel ze vervolgens koud onder koud stromend water. Verhit een wok met een scheutje zonnebloemolie. Giet de bonen in een vergiet en spoel ze schoon. Laat de spinazie ook goed uitlekken in een vergiet en druk eventueel het vocht er uit. Bak de tamarinde pasta kort in de wok en voeg er de bonen en de spinazie bij. Voeg de boekweitnoodles eraan toe en breng het op smaak met de gembersiroop, sesamolie, de sojasaus en eventueel wat sambal naar keuze.

  2. Rooster in een hete koekenpan de sesamzaadjes goudbruin en strooi deze als laatste over de boekweit noodles.

  3. Het roosteren van de kikkererwten. Verwarm je oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat van je oven met bakpapier. Indien je kikkererwten uit blik gebruikt: spoel ze om en laat ze goed uitlekken. Indien je gedroogde kikkererwten hebt geweekt en gekookt: deze kan je direct gebruiken. Strooi wat zeezout en de gerookte paprikapoeder over de kikkererwten. Bak de kikkererwten 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep ze om en bak ze vervolgens nog 10 minuten af.

  4. Het maken van de linzensoep. Verhit een beetje zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur en bak de specerijen ongeveer 30 sec al roerend aan. Voeg de linzen toe en roer het mengsel ca. 1 minuut goed door. Blus het af met kokosmelk, 1 liter water en de bouillonblokjes. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en gaar soep ongeveer 20 minuten met de deksel op de pan (bij linzen uit blik, 5 minuten).

  5. Pureer de linzensoep en breng de soep op smaak met zout en peper.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.