Boekweitpannenkoekjes met hummus en gegrilde groente

Boekweitpannenkoekjes met hummus en gegrilde groente (vegan)
7 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
72 personen
In de Nationale Week Zonder Vlees maakt Sharon een boekweitpannenkoek met zelfgemaakte humus en gegrilde groenten. Lekker, snel klaar én plantaardig.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 200 9
    boekweitmeel
  • 400 ml
    havermelk
  • 2 tl
    komijnzaad
  • 2 tl
    sesamzaad
  • 1 handje
    zonnebloempitjes
  • rucola
  • peper/zout
  • olie
  • Humus
    500 g
    geweekte kikkererwten
  • 1
    ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 1
    citroen
  • 1 el
    tahin (sesampasta)
  • 1
    Spaanse peper
  • zout
  • olijfolie
  • Gegrilde groenten
    1
    aubergine
  • 1
    courgette
  • 1
    paprika
  • Benodigdheden
    keukenmachine
  1. 1

    Neem de havermelk en voeg er beetje voor beetje de boekweitmeel aan toe. Verwarm de pan op middelhoog vuur en verhit hierin een scheutje olie. Schep een dun laagje beslag in de pan en wacht tot de pannenkoek van boven droog is. Draai de pannenkoek om en bak nu ook de andere kant gaar.

  2. 2

    Ga verder met het maken van de humus. Doe de kikkererwten in een pan met gekookt water en kook deze 30 min gaar. Als de kikkererwten gaar zijn, doe je deze in de keukenmachine samen met 2 gepelde teentjes knoflook, 1 eetlepel tahin, 6 eetlepels olijfolie, en een Spaanse peper zonder zaadlijst. Knijp een halve citroen hier in uit en voeg er wat zout naar smaak aan toe. Meng dit in zijn geheel tot een mooie egale puree. Voor wat extra vocht kunt je een beetje van het kookvocht van de kikkererwten toevoegen.

  3. 3

    Ga verder met het grillen van de groenten. Snij de aubergine in de lengte in ongeveer 7 plakken. Leg de aubergine in een vergiet en bestrooi met zeezout. Door de aubergine met zeezout te bestrooien, raakt het veel vocht kwijt. Laat de aubergine circa 30 minuten staan en dep de plakken daarna droog met wat keukenpapier. Snij de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik en snij de paprika in reepjes. Verhit een grillpan op hoog vuur, schenk er een beetje olie in en grill de groentes allemaal een paar minuten.

  4. 4

    Maak de boekweitpannenkoeken af door ze in te smeren met de humus. Leg daarna de gegrilde groenten erop. Besprenkel het met een beetje olijfolie en garneer de pannenkoeken af met wat zonnebloempitjes en een paar blaadjes rucola.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!