7 minuten

Brood gevuld met kaasfondue

Sharon maakt iets waar je de echte kaaskop 's nachts voor kunt wakker maken: kaasfondue. Emmentaler, gruyère, taleggio: alle kazen gaan erin. Maar niet zomaar opgediend in een fonduepan, nee, de smeuïge fondue komt het meest tot zijn recht in een uitgehold, robuust brood. Smullen.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 300 g
    emmentaler kaas
  • 300 g
    gruyèrekaas
  • 200 g
    taleggio kaas
  • 20 g
    roomboter
  • 1
    ui
  • 1 tl
    fenegriekzaad
  • 1 tl
    komijnzaad
  • 1 tl
    korianderzaad
  • 250 ml
    droge witte wijn
  • 1 el
    maïzena
  • 1 el
    water
  • 1 bosje
    dille
  • 1
    groot robuust brood
  • 1
    bleekselderij
  • 1 bosje
    radijsjes
  • 1 bakje
    snoeppaprika’s
  • 1
    bloemkool
  • 1
    broccoli
  • 1 zakje
    wortels rond
  • 1 liter
    olijfolie extra rijp
  • 400 g
    pitloze zwarte olijven
  • 3 takjes
    rozemarijn
  • 6 tenen
    knoflook
  • 1 handje
    verse oregano
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    limoen
  1. Begin met het maken van de ingelegde olijven, het liefst een dag van tevoren. Hak de knoflook fijn, snijd de limoen in partjes en snijd de Spaanse peper in reepjes. Neem een weckpot van 2 liter en doe alle ingrediënten in de pot. Laat het een dag staan.  

  2. Verwijder de korsten van de kazen, snipper het uitje en hak de tenen knoflook fijn. Neem een ruime pan met een dikke bodem en smelt hierin de roomboter op een laag vuurtje. Bak eerst al roerend de zaadjes mee en vervolgens bak je de knoflook en ui kort mee. Schenk de wijn in de pan en voeg alle kaas toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maïzena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Blijf roeren tot er een egaal mengsel ontstaat.  

  3. Snij de bovenkant van het brood eraf en hol het brood met een mes uit. Snij alle gewenste groentes in stukjes en gril in een grillpan de stukken brood. 

  4. Vul het uitgeholde brood met de kaasfondue. Strooi er wat gesneden dille over. 

  5. Geniet van je kaasfondue!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.