Recept: Couscous als nooit tevoren!

30 november 2015
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Couscous als nooit tevoren!
Sharon de Miranda maakt een betaalbare maaltijd met couscous en geitenkaas. Maar dit is wel couscous-speciaal: gegaard in sinaasappelsap. En er komt ook nog Turks brood bij.
4 personen

Ingrediënten voor Couscous als nooit tevoren!

  • 350g couscous
  • 5 dl jus d’orange
  • 200 gram geitenkaas
  • Bosje peterselie
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode uien
  • 100 gram pinda’s
  • 100 gram rucola
  • Olijfolie extra vergine
  • Peper/ zout
  • 1 Turks brood

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Begin met het koken van de jus d’orange met een snufje zout. Snij de geitenkaas in blokjes van ongeveer 1 cm, de tomaten in blokjes van 1 cm, snipper de rode uien, ontdoe de sinaasappels van schil en vliezen, hak de peterselie en snij de knoflook fijn

  2. 2

    Leg de plakken brood op een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak dit voor ongeveer 5 minuten af
     

  3. 3

    Als de jus d’orange kookt, doe je de couscous in een grote kom. Schenk de kokende jus d’orange erover en roer het geheel door. Dek het af met een bord en laat het 5 min staan tot het vocht geabsorbeerd is. Maak de korrels los met behulp van een vork
     

  4. 4

    Voeg nu de geitenkaas, tomaten, rode ui, knoflook, sinaasappels en de peterselie door de couscous heen samen met wat olijfolie extra Virgin naar smaak. Voeg er eventueel nog wat peper en zout aan toe

  5. 5

    Haal de plakken getoast Turks brood uit de oven en smeer deze in met een teentje knoflook

  6. 6

    Bij het uitserveren leg je de rucola erop en strooi je de pinda’s erover heen. Serveertip: Water met vanille en mandarijn!

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter