Couscous met geitenkaas en Turks brood

Sharon de Miranda maakt een betaalbare maaltijd met couscous en geitenkaas. Maar dit is wel couscous-speciaal: gegaard in sinaasappelsap. En er komt ook nog Turks brood bij.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    Turks brood
  • 350 gr
    couscous
  • 5 dl
    jus d'orange
  • 200 gr
    geitenkaas
  • bosje peterselie
  • 3
    tomaten
  • 1
    teentje knoflook
  • 2
    rode uien
  • 100 gr
    pinda's
  • 100 gr
    rucola
  • olijfolie met extra vergine
  • peper en zout
  1. Begin met het koken van de jus d’orange met een snufje zout. Snij de geitenkaas in blokjes van ongeveer 1 cm, de tomaten in blokjes van 1 cm, snipper de rode uien, ontdoe de sinaasappels van schil en vliezen, hak de peterselie en snij de knoflook fijn

  2. Leg de plakken brood op een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak dit voor ongeveer 5 minuten af
     

  3. Als de jus d’orange kookt, doe je de couscous in een grote kom. Schenk de kokende jus d’orange erover en roer het geheel door. Dek het af met een bord en laat het 5 min staan tot het vocht geabsorbeerd is. Maak de korrels los met behulp van een vork
     

  4. Voeg nu de geitenkaas, tomaten, rode ui, knoflook, sinaasappels en de peterselie door de couscous heen samen met wat olijfolie extra Virgin naar smaak. Voeg er eventueel nog wat peper en zout aan toe

  5. Haal de plakken getoast Turks brood uit de oven en smeer deze in met een teentje knoflook

  6. Bij het uitserveren leg je de rucola erop en strooi je de pinda’s erover heen. Serveertip: Water met vanille en mandarijn!

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.