Frietjes stoofvlees

sommelier
Lendl Mijnhijmer
chef-kok
Leon Mazairac
Frietje stoofvlees (167)
4 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
22 personen

Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer bezoeken een bijzondere wijngaard. De eigenaren van de wijngaard zijn de zestien zusters van het Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal in Oosterhout. De zusters zijn bedreven in de kaligrafie en het restaureren van oude boeken. Dit was altijd hun grootste inkomstenbron, maar door de crisis was een nieuw plan nodig. En omdat veel monniken al bier maken, storten de zusters zich op wijn. En dat pakt goed uit, proeven Leon en Lendl.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1 kg
    runder- of kalfswang
  • 2 dl
    kalfsfond
  • 1 dl
    rode wijn
  • bosje laurier
  • 1
    peperkoek
  • 4 el
    mayonaise
  • 1
    limoen

Bereiding

  1. 1

    Snijd het vlees in kleine stukken. Kruid het vlees en bak het goudbruin.

  2. 2

    Zet het vlees op met de kalfsjus, laurier en de rode wijn. Gaar tot het mooi zacht stoofvlees is.

     

  3. 3

    Voeg de peperkoek toe.

  4. 4

    Verwarm het frietvet voor tot 180 graden

  5. 5

    Snijd de frieten en was ze kort, zodat het zetmeel er uit is.

     

  6. 6

    Frituur de frietjes in neutrale olie gedurende 5 minuten. Laat ze daarna uitlekken en dep droog.
     

  7. 7

    Kruid de frietjes met wat zout.

  8. 8

    Doe de frietjes in een kom en doe er een eetlepel smeuïge stoof overheen.

  9. 9

    Werk af met mayonaise en limoenrasp. Lekker erbij is wat gefruite ui.

     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!