Recept: Geflambeerde warme appeltaartjes

27 december 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Geflambeerde warme appeltaartjes
Chef-kok Ramon Brugman maakt heerlijke geflambeerde warme appeltaartjes. Deze zijn ook heerlijk om later deze week op oudejaarsdag op tafel te zetten.

Ingrediënten voor Geflambeerde warme appeltaartjes

  • 1 eetlepel Calvados       
  • vanille ijs
  • bakpapier

Het deeg

  • 100 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 300 gram bloem
  • 1 ei

Vulling

  • 2 goudrenetten
  • 100 ml   room
  • 2 eieren
  • 1 stokje vanille
  • 75 gram suiker

Gewelde rozijnen

  • 100 gram rozijnen
  • 200 ml witte wijn
  • 50 gram suiker
  • 1 citroen

Krokante amandelen

  • 100 gram amandelen
  • 75 gram suiker
  • rasp van citroen
  • 15 gram eiwit

Vanilleroom

  • 150 ml room
  • 15 gram suiker
  • 1 stokje vanillestokje 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven op 170 graden

  2. 2

    We beginnen met het deeg. Meng de suiker en boter goed.

  3. 3

    Voeg het ei toe aan het boter/suiker mengsel en voeg als laatste de bloem toe. Kneed tot een deeg en dek af met plastic folie. Laat een uurtje opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Leg de taartvormpjes klaar en rol het deeg uit tot een dunne plak. Steek het deeg uit met een steker en leg het in de vormpjes. Snij het overtollige deeg eraf.

  5. 5

    Schil de appels en verdeel ze in vieren. Snij nu in hele dunne plakjes. Leg de appelpartjes dakpansgewijs op het deeg in de taartvormpjes.

  6. 6

    Tik de eieren en meng deze met de room en suiker. Haal het merg uit de vanille en voeg ook dit toe.

  7. 7

    Giet het mengsel op de appel en bak de taartjes 18 minuten op 170 graden.

  8. 8

    Maak ondertussen de gewelde rozijnen, amandelen en room.

  9. 9

    Rasp wat schil van de citroen en doe rozijnen, witte wijn en suiker iin een pannetje en breng dit aan de kook. Laat de rozijnen afkoelen in het vocht.

  10. 10

    Meng alle ingrediënten voor de krokante amandelen door elkaar. Verdeel de massa over een bakplaat met bakpapier. Bak de amandelen 4 minuten in de oven op 170 graden. 

  11. 11

    Schep de amandelen voorzichtig om. Bak het weer 4 minuten. Doe dit totdat de amandelen krokant en goud geel gekleurd zijn.

  12. 12

    Maak tijdens het wachten op de amandelen de room.

  13. 13

    Klop de room met de suiker en het merg van de vanille totdat de slagroom stevig is. Doe de slagroom in een spuitzak.

  14. 14

    Haal het taartje uit de vorm en leg op een bordje. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter