Geflambeerde warme kersen
Chef-kok Leon Mazairac ontmoet in het Gelderse Buren een gedreven kersenteler. Arie Hakkert is in de kersentijd zo'n beetje dag en nacht in zijn boomgaard te vinden.Want een rijpe kers is een rijpe kers, die moet geplukt worden. Om zes weken achtereen kersen te kunnen plukken, spaart hij de overuren van zijn eigenlijke baan in de afvalwerking op. Als dat geen passie is. Leon maakt een verrassend gerecht met de kers in de hoofdrol.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kmooie grote kersen
-
1kersen ontpitter (of gebruik als je deze niet hebt een lege fles en een paar chopsticks)
-
1 dlgrappa
-
1 elhoning
-
1 elsuiker
-
1 dlkersensap
-
•(eventueel vanille ijs of mascarpone)
-
Verhit de suiker in de pan met de honing.
-
Karamelliseer de kersen en flambeer met de Grappa.
-
Blus af met wat kersensap.
-
Kook in en serveer eventueel met wat ijs of mascarpone.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.