Recept: Geflambeerde warme kersen

5 september 2018
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Geflambeerde warme kersen

Chef-kok Leon Mazairac ontmoet in het Gelderse Buren een gedreven kersenteler. Arie Hakkert is in de kersentijd zo'n beetje dag en nacht in zijn boomgaard te vinden.Want een rijpe kers is een rijpe kers, die moet geplukt worden. Om zes weken achtereen kersen te kunnen plukken, spaart hij de overuren van zijn eigenlijke baan in de afvalwerking op. Als dat geen passie is. Leon maakt een verrassend gerecht met de kers in de hoofdrol.

4 personen

Ingrediënten voor Geflambeerde warme kersen

Ingrediënten

  • 1 k mooie grote kersen
  • 1 kersen ontpitter (of gebruik als je deze niet hebt een lege fles en een paar chopsticks)
  • 1 dl grappa
  • 1 el honing
  • 1 el suiker
  • 1 dl kersensap
  • (eventueel vanille ijs of mascarpone)

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Verhit de suiker in de pan met de honing.

  2. 2

    Karamelliseer de kersen en flambeer met de Grappa. 

  3. 3

    Blus af met wat kersensap.

  4. 4

    Kook in en serveer eventueel met wat ijs of mascarpone.

Eet smakelijk!