Recept: Gewokte paarse spruiten met verse cranberries, hazelnoten en granaatappelmelasse

9 januari 2019
Waardeer: 
(Totaal: 19 stemmen)
Stilstaand beeld van Gewokte paarse spruiten met verse cranberries, hazelnoten en granaatappelmelasse

De paarse spruit heeft een andere smaak dan de groene spruit en Eelco is benieuwd wat voor lekkers Nadia ermee kan bereiden. Nadia maakt een vegetarisch gerecht en dat vindt Eelco mooi, want volgens hem is de spruit eiwitrijk, dus prima in te zetten als vleesvervanger op je bord.

4 personen

Ingrediënten voor Gewokte paarse spruiten met verse cranberries, hazelnoten en granaatappelmelasse

  • 500 g paarse spruiten
  • 300 g verse cranberry’s
  • 2-3 teentjes verse knoflook
  • 3-4 takjes verse kruiden (bijv. rozemarijn, tijm, salie)
  • milde olijfolie
  • 75 g hazelnoten
  • 1 tl komijnzaad
  • peper en zout
  • 4 el granaatappelmelasse (of balsamico- of appelstroop)
  • 4 zoete aardappelen

 

 

 

 

 

 

*De bereiding van dit gerecht op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.



 

Aan de slag

  1. 1

    Maak de spruiten schoon en halveer ze.

  2. 2

    Was en droog de cranberry’s.

  3. 3

    Pel en snijd de knoflook in plakjes. 

  4. 4

    Rits de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn.

  5. 5

    Verhit een wok op een groot vuur.

  6. 6

    Voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de spruitjes 3 minuten op hoog vuur.

  7. 7

    Voeg de hazelnoten, knoflook en cranberry’s toe en wok nog 5 minuten.

  8. 8

    Breng op smaak met de groene kruiden, komijn, wat peper en zout en roerbak beetgaar naar smaak.

  9. 9

    Voeg de granaatappelmelasse toe en meng goed door. 

  10. 10

    Serveer de gewokte spruiten met gepofte zoete aardappel of zoete aardappelpuree.

Eet smakelijk!