Gewokte paarse spruiten met verse cranberries, hazelnoten en granaatappelmelasse

culinair schrijver
Nadia Zerouali
Gewokte paarse spruiten (7)
3 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
22 personen

De paarse spruit heeft een andere smaak dan de groene spruit en Eelco is benieuwd wat voor lekkers Nadia ermee kan bereiden. Nadia maakt een vegetarisch gerecht en dat vindt Eelco mooi, want volgens hem is de spruit eiwitrijk, dus prima in te zetten als vleesvervanger op je bord.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 500 g
    paarse spruiten
  • 300 g
    verse cranberry's
  • 2-3 teentjes verse knoflook
  • 3-4 takjes verse kruiden (bijv. rozemarijn, tijm, salie)
  • milde olijfolie
  • 75 g
    hazelnoten
  • 1 tl
    komijnzaad
  • peper en zout
  • 4 el granaatappelmelasse (of balsamico- of appelstroop)
  • 4
    zoete aardappelen

Bereiding

  1. 1

    Maak de spruiten schoon en halveer ze.

  2. 2

    Was en droog de cranberry’s.

  3. 3

    Pel en snijd de knoflook in plakjes. 

  4. 4

    Rits de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn.

  5. 5

    Verhit een wok op een groot vuur.

  6. 6

    Voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de spruitjes 3 minuten op hoog vuur.

  7. 7

    Voeg de hazelnoten, knoflook en cranberry’s toe en wok nog 5 minuten.

  8. 8

    Breng op smaak met de groene kruiden, komijn, wat peper en zout en roerbak beetgaar naar smaak.

  9. 9

    Voeg de granaatappelmelasse toe en meng goed door. 

  10. 10

    Serveer de gewokte spruiten met gepofte zoete aardappel of zoete aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!