Groentenspies met halloumi

Ook in de nazomer is het heerlijk om buiten te eten en te koken. Chef-kok Sharon de Miranda maakt daarom een lekkere betaalbare maaltijd op de barbecue met een groentenspies en grillkaas (halloumi).

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Groentenspies
    1
    courgette
  • 16
    radijsjes
  • 1
    gele paprika
  • 1
    rode paprika
  • 2
    rode uien
  • 400 g
    halloumi
  • 1 dl
    olijfolie
  • 1/2
    bosje salie
  • 10
    blaadjes munt
  • 1
    knoflook teen
  • 8
    prikkers
  • Barbecue
  • Waldorfsalade
    8
    stengels bleekselderij
  • handje rozijnen
  • half bosje platte peterselie
  • 100 g
    gezouten walnoten
  • 3
    frisse appels
  • bosje lente ui
  • 10
    rode druiven
  • 6
    eetlepels Griekse yoghurt
  1. Snij de groenten en de halloumi kaas klein en houdt rekening met ongeveer 16 stukjes in totaal van alles zodat je er een mooie spies van kunt maken.

     

  2. Schenk de olijfolie in een maatbeker en voeg de salie, het teentje knoflook en de munt er aan toe en maal dit tot een egale massa.

  3. Prik de gesneden groenten en kaas op de prikkers en verspreid de op smaak gemaakte olijfolie er over en laat het lekker intrekken. Hoe langer het staat, des te lekker het smaakt.

  4. Leg de spiesen op de barbecue.

  5. Maak de salade: wel de rozijnen in lauw warm water. Schil de draadjes van de bleekselderij eraf en snij deze in halve maantjes

  6. Was de appels, halveer deze en snij deze in zo dun mogelijk plakjes.

  7. Halveer de druiven, hak de peterselie fijn en maak met een groot mes de walnoten wat kleiner. 

  8. Meng dit alles door elkaar en roer de Griekse yoghurt er door. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.