8 minuten

Handgemaakte egg noodles met paksoi

Chef-kok Ramon kiest voor de Oosterse keuken. Hij maakt handgemaakte egg noodles met paksoi en geroosterde buikspek.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Noedels
    260 g
    bloem
  • 2
    eieren
  • 50 ml
    koud water
  • zout
  • maiszetmeel om uit te rollen
  • Pork belly
    1 stuk
    buikspek van ongeveer 500 gram
  • 3 tenen
    knoflook
  • 1
    ui
  • 150 ml
    soja saus
  • 200 ml
    oestersaus
  • 3 cm
    gember
  • 1
    rode peper
  • 50 ml
    rijstazijn
  • 1/2
    citroen
  • 1 tl
    venkelzaad
  • 2 tl
    5-spice poeder
  • 1 tl
    gember poeder
  • Groenten
    1
    paksoi
  • 1
    rode ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 1
    rode peper
  • Overige benodigdheden
    Sojasaus
  • Oestersaus
  • Gemberpoeder
  • 1/2
    limoen
  • Klein beetje taugé (ter garnering)
  • 1
    rode peper (ter garnering)
  • 8
    radijsjes (ter garnering)
  1. Begin met het maken van de noedels. Klop het ei los en voeg dit samen met de bloem, water en zout in een kom. Kneed tot een glad deeg. Rol het deeg in plastic en laat het 30 minuten rusten.

  2. Rol daarna het deeg een beetje uit en vouw het dubbel. Herhaal dit twee drie keer. Maak een bal van het deeg en rol het weer in plastic folie. Laat weer 30 minuten rusten.

  3. Snij het deeg door de midden en rol de plak uit in de maiszetmeel. Als het deeg zo dun is dat je je hand er bijna door heen ziet als je hem onder het deeg doet is het dun genoeg. Bestrooi de plak nu flink met maiszetmeel. Vouw het op en snij dunne slierten. Haal ze uit elkaar en rek ze iets uit.

  4. Kook ze in water met een beetje zout in ongeveer 2 minuten gaar.

  5. Snij de ui, rode peper en knoflook en zet het aan in een pan met een beetje olie. Voeg de specerijen (gemberpoeder, 5-spicepoeder en venkelzaad) toe en blus het af met de rijstazijn, soja- en oestersaus. Rasp de gember en voeg dit ook eraan toe en je marinade voor het vlees is klaar.

  6. Snij het buikspek aan de vetzijde in en doe de marinade in een zak met het vlees. Laat dit een nacht marineren.

  7. Haal het buikspek uit de zak en leg het op een oven rek en schuif hem in de oven maar zorg er ook voor dat er een bak met een laagje water onder het rooster ligt zodat het vet daarin kan druipen en het water zorgt ervoor dat het vet niet aanbrand. Zet vervolgens de oven aan op 180 graden en rooster het vlees tussen de 60 en 90 minuten. (Het ligt sterk aan je oven hoe lang dit duurt). Hou het dus goed in de gaten.

    Zodra het klaar is haal je het uit de oven en laat je het 10 minuten rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt.  

  8. Snij de paksoi, ui en knoflook. Rooster de knoflook in een wok en voeg de ui toe. Als laatste doe je de paksoi erbij en wok je het nog even kort. Voeg nog een beetje soja- en oestersaus, gemberpoeder en limoensap toe naar smaak.

  9. Voeg de afgekookte noedels bij de paksoi en bak het nog even goed aan.

     

  10. Doe de paksoi met noedels in een kommetje met een paar plakjes buikspek. Eet smakelijk!


     

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.