Recept: In verveine gestoofde rabarber met kokosroom

17 mei 2018
Waardeer: 
(Totaal: 10 stemmen)
Stilstaand beeld van In verveine gestoofde rabarber met kokosroom

Culinair schrijver Nadia Zerouali is op pad in Heemskerk en kookt een lekker en kleurrijk gerecht met rabarber. Zij krijgt daarbij hulp van telers Jaap en Marcel Tijms. Vader en zoon runnen samen met veel plezier het bedrijf dat vader Jaap in de jaren 70 begon. Na vele gewassen te hebben gekweekt, is rabarber nu hetgeen waar zij hun ziel en zaligheid in leggen. Een sterke plant waarvan er zelfs een ras door Jaap is bedacht en geteeld: de Ruby Jack. Hoewel het wel helpt dat de rabarber weinig onderhoud vergt, is het werk dat ze ervoor moeten doen, voor beide mannen dan ook eerder een hobby dan een arbeid.

4 personen

Ingrediënten voor In verveine gestoofde rabarber met kokosroom

Ingrediënten 

  • 1 bos verse rabarber
  • 2-4 el suiker
  • 1 plukje verse of gedroogde verveine
  • 2 dl koude slagroom
  • 2 dl kokosyoghurt
  • 6 el gedroogde kokos flakes
  • garnering: rode bessen, kokos flakes en/of verse kokosstukjes, pismaniye (Turks ‘suikerspin’)\

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Aan de slag

  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snijd in grote stukjes. 

  2. 2

    Was en breng met aanhangend water en naar smaak 1-2 el suiker en de verveine aan de kook. 

  3. 3

    Laat in enkele minuten gaar stoven met het deksel op de pan. 

  4. 4

    Verwijder de verveine en laat iets afkoelen.

  5. 5

    Klop ondertussen de slagroom lobbig. 

  6. 6

    Meng de kokosyoghurt er luchtig door. 

  7. 7

    Schep de kokosflakes erdoor.

  8. 8

    Verdeel wat warme rabarber over schaaltjes. 

  9. 9

    Verdeel de kokosroom erover en schep hier weer wat rabarber op. 

  10. 10

    Garneer naar smaak.

Eet smakelijk!