Recept: Italiaanse boerenkool

4 mei 2017
Waardeer: 
(Totaal: 13 stemmen)
Stilstaand beeld van Italiaanse boerenkool

Sharon de Miranda bereidt een heerlijke Italiaanse boerenkool, zéker ook lekker in het voorjaar met cavolo nero (palmkool).

4 personen

Ingrediënten voor Italiaanse boerenkool

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 250 ml crème fraîche
  • 300 g cavolo nero/palmkool
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • Peper
  • 3 el jonge geitenkaas (zacht)
  • 4 karbonades
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • kokosolie

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Schil en kook de aardappels gaar. Stamp de gekookte aardappelen samen met de crème fraîche en de geitenkaas.

  2. 2

    Bak de gerookte spekblokjes goudbruin. Haal de palmkool van de nerf af en snij het in reepjes en bak deze vervolgens 10 min mee

     

  3. 3

    Roer dit goed door de gestampte aardappels. Breng het op smaak met wat peper.

  4. 4

    Breng de karbonades op smaak met wat peper en zout.

  5. 5

    Roer de Parmezaanse kaas door de paneermeel.

     

  6. 6

    Klop de eieren los. Haal de karbonades door de bloem, vervolgens door de geklopte eieren en als laatste door het paneermeel met Parmezaanse kaas


     

  7. 7

     Smelt wat kokosolie in een koekenpan. Schroei de karbonades aan beide kanten snel dicht, zet het vuur lager en laat de karbonades 10 min doorgaren.

Eet smakelijk!