Recept: Italiaanse boerenkool

4 mei 2017
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Italiaanse boerenkool
Sharon de Miranda bereidt een heerlijke Italiaanse boerenkool, zéker ook lekker in het voorjaar met cavolo nero (palmkool).
4 personen

Ingrediënten voor Italiaanse boerenkool

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 250 ml crème fraîche
  • 300 g cavolo nero/palmkool
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • Peper
  • 3 el jonge geitenkaas (zacht)
  • 4 karbonades
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • kokosolie

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Schil en kook de aardappels gaar. Stamp de gekookte aardappelen samen met de crème fraîche en de geitenkaas.

  2. 2

    Bak de gerookte spekblokjes goudbruin. Haal de palmkool van de nerf af en snij het in reepjes en bak deze vervolgens 10 min mee

     

  3. 3

    Roer dit goed door de gestampte aardappels. Breng het op smaak met wat peper.

  4. 4

    Breng de karbonades op smaak met wat peper en zout.

  5. 5

    Roer de Parmezaanse kaas door de paneermeel.

     

  6. 6

    Klop de eieren los. Haal de karbonades door de bloem, vervolgens door de geklopte eieren en als laatste door het paneermeel met Parmezaanse kaas


     

  7. 7

     Smelt wat kokosolie in een koekenpan. Schroei de karbonades aan beide kanten snel dicht, zet het vuur lager en laat de karbonades 10 min doorgaren.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter