Groentepannenkoek
7 min

Japanse groentepannenkoek

Okonomiyaki, ooit van gehoord? Sharon zet vandaag echt Japans streetfood op het menu: een hartige Japanse pannenkoek. Lekker met gebakken paddenstoelen en wasabimayonaise.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediƫnten

Aantal personen 4
  • Pannenkoek (Okonomiyaki)
    120 g
    bloem
  • 160 ml
    dashi
  • 3
    eieren
  • 1 tl
    bakpoeder
  • 50 g
    rettich
  • 250 g
    witte kool
  • 4
    bosuitjes
  • 500 g
    diverse paddenstoelen
  • sojasaus
  • 250 g
    mayonaise
  • wasabi naar smaak
  • Okonomiyakisaus
    8 el
    tomatenketchup
  • 1 el
    worcestersaus
  • 2 tl
    mosterd
  • 6 el
    mirin (zoete rijstwijn)
  • 2 el
    bruine suiker
  • 2 el
    sojasaus
  1. Begin met het maken van de pannenkoek. Meng de bloem met de dashi (een krachtige umami bouillon), de bakpoeder en de eieren in de keukenmachineĀ tot een glad beslag. Rasp de witte kool en de rettich en voeg deze toe. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en schep het beslag in de pan. Vorm het tot een pannenkoek. Bak de pannenkoek ongeveer 10 min totdat deze gaar is.

  2. Verhit een wok met een scheutje olie en bak hierin de paddenstoelen gaar in ongeveer 3 minuten. Blus de paddenstoelen af met een scheutje sojasaus.

  3. Roer de wasabi door de mayonaise met 1 eetlepel water.

  4. Ga verder met het maken van de okonomiyakisaus. Breng de tomatenketchup, worcestersaus, mosterd, mirin, bruine suiker en de sojasaus samen aan de kook en roer door tot de suiker is opgelost.

  5. Plaats de pannenkoek op een bord met daarop de gebakken paddenstoelen. Maak het af met de okonomiyaki saus en de wasabi mayonaise. Garneer met wat bosuitjes.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.