Recept: Kerst-soep door Sharon

16 december 2015
Waardeer: 
(Totaal: 26 stemmen)
Stilstaand beeld van Kerst-soep door Sharon

Sharon laat zien dat je binnen tien minuten een feestelijke kruidige soep kan maken. Samen met tapenade, griekse yoghurt en gerookte zalm. Van vitamine A tot omega 3 verantwoord!

6 personen

Ingrediënten voor Kerst-soep door Sharon

250g rode linzen
2 teentjes knoflook
1 ui
1 bosje verse koriander
2 eetlepels komijnpoeder
200g Griekse yoghurt
2 a 3 bouillonblokjes
200g gerookte zalm
200ml kokosmelk
600ml water
Kokosolie
1 stokbrood
100g lijven
5 ansjovissen 
4 el Olijfolie

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.​

Aan de slag

 1. 1

  Was de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat deze uitlekken. Hak de knoflook fijn en snipper het uitje. Fruit de ui, knoflook en de linzen in een grote soeppan met wat kokosolie. Voeg de komijnpoeder eraan toe en roer dit goed door. Blus het af met de kokosmelk en water.

 2. 2

  Als de soep kookt voeg je 2 bouillonblokjes er aan toe. Laat dit 10 min koken en proef of het voldoende smaak heeft. Zo niet, dan, voeg je er nog een bouillonblokje aan toe.
   

 3. 3

  Hak de olijven, ansjovissen en de knoflook fijn en roer hier de olijfolie door. Dit is de tapenade voor op het brood. Hak de koriander en roer dit door de Griekse yoghurt samen met wat peper en zout naar smaak.

 4. 4

  Snij de gerookte zalm in dunne reepjes. Voeg bij het uitserveren van de soep 1 eetlepel op smaak gemaakte Griekse yoghurt er aan toe en een paar reepjes gerookte zalm.

Eet smakelijk!