Recept: Korstschelpen met Zwitserse room en bosvruchten.

4 oktober 2018
Waardeer: 
(Totaal: 5 stemmen)
10 stuks

Ingrediënten voor Korstschelpen met Zwitserse room en bosvruchten.

Korstschelpen

  • 10 plakjes bladerdeeg.
  • Suiker
  • 1 reepwitte chocolade

Zwitserseroom

  • 375 ml melk 
  • 135 g eidooier
  • 90 g suiker
  • 30 g bloem
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 vanille stok
  • 200 ml slagroom
  • 20 g suiker
  • 1 el advocaat

     

Afwerken

  • 250 ml slagroom
  • 25 g suiker
  • 1 bakje frambozen
  • 1 bakje bramen
  • 1 bakje rode bessen
  • 1 bakje bosbessen

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik met een vork wat gaatjes in de plakjes bladerdeeg zodat het lekker luchtig wordt en bestrijk ze dan met wat water. Een beetje suiker erop en leg dan de plakjes op een aluminium bakje. Bak ze 18 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Ga ondertussen vast verder met de vulling. Hiervoor meng je 75 ml van de melk met de eidooier en de bloem in een kom.

  3. 3

    Doe de gelatine in een bakje met koud water. Breng de rest van de melk samen met de suiker en de vanille aan de kook. Roer flink en voeg dit gelijkmatig toe aan het eierdooiermengsel.

  4. 4

    Doe daarna alles terug in de pan en laat het even koken, maar blijf roeren. Knijp de gelatine uit en voeg deze bij de room. Giet de massa op een plaatje en dek deze af met een stukje plastic. Laat dit afkoelen. 

  5. 5

    Terwijl de vulling afkoelt, mogen de schelpjes uit de oven. 



     

  6. 6

    Smelt de chocolade boven een kommetje warm water (au bain-marie). Bestrijk de binnenkant van de schelpjes met de chocolade en laat ze daarna hard worden.

  7. 7

    Roer de afgekoelde crème patissier glad en voeg wat advocaat toe. Klop daarna de slagroom met de suiker stijf en spatel de slagroom er dan doorheen. Doe de vulling in een spuitzak en vul de schelpjes.

  8. 8

    Decoreer de schelpjes met room met de bosvruchten. Spuit met een kartelspuit een flinke rozet slagroom op de gebakjes.

Eet smakelijk!