8 minuten

Snelle noedelsoep met paksoi, shiitake en een perfect eitje

Heb je zin in een lazy dinner? Onze kok Jetske van den Elsen maakt een snelle noedelsoep met paksoi, shiitake en een eitje. En, om deze koude wintermaanden te overleven, maakt ze er ook een groen sapje bij bomvol groenten en vitaminen! 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

-
Aantal personen 1
+
  • Voor de noedelsoep heb je nodig;
    1 pakje
    instant noedels (kies een wat groter formaat)
  • 1
    bosui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1 tl
    geraspte gember
  • 400 ml
    water (afhankelijk van de keuze van je pakje)
  • 2
    baby paksoi
  • 1
    ei
  • handje fijn gehakte koriander
  • extra; zeewier chips, poke gember sticks, chili crisp
  • Voor de saus die je door de soep roert;
    2 flinke tl
    keewpie mayo
  • 1-2 tl
    maggi
  • 1 tl
    sushi azijn
  • 1 tl
    soja saus
  • Voor het groene sapje heb je nodig;
    5-6
    boerenkool (blokjes uit vriesvak)
  • 125 g
    125 gr ananas (uit vriesvak)
  • 1-2 cm
    gember
  • appel
  • banaan
  • water
  1. Begin met het koken van het eitje: breng water aan de kook, leg het ei erin en zet de timer op 6 minuten. Koel het daarna direct terug in koud water en pel het zodra het voldoende is afgekoeld.

  2. Snijd de bosui in dunne ringetjes en bewaar het witte en groene deel apart. Halveer de baby paksoi en verwijder de steeltjes van de shiitake. Maal vervolgens 100 ml olie, 1 teen knoflook en een snuf zout fijn met een staafmixer. Smeer de shiitake in met deze knoflookolie en bak ze kort in een hete koekenpan.

  3. Nu maak je de saus die je straks door de soep roert. Meng de kewpie mayo, sushi azijn, soja saus en maggi in een kommetje.

  4. Maak dan het groene sapje door alles in blender te doen (ananas en boerenkool ontdooit). Doe er wat water bij en blend (niet te fijn zodat er nog wat vezels overblijven). 

  5. Dan het noedelsoepje koken in een steelpan. Verwarm wat zonnebloem olie in de pan. Rasp 1 teen knoflook en 1 tl gember en doe met het witte deel van de bosui in de pan. Roer kort alles door (ongeveer 1 minuut). Doe dan 400 ml water met de zakjes uit het noedelpakje erbij (dat kan pittig zijn dus kies zelf de hoeveelheid). Dan de noedels erbij en 2-3 minuten laten koken. 

  6. Begin met wat saus in de soepkom. Giet daar wat soep bij, roer alles goed door en giet vervolgens alles uit steelpan in de kom. Garneer met paksoi, shiitake, groene deel bosui. Snijd het ei door en leg dat ook in de kom. 

  7. Doe er wat gehakte koriander over en als je het in huis hebt, wat poke gembersticks, verkruimelde zeewier chips en serveer het met een paar theelepeltjes crispy chili oil. 

  8. Geniet van je snelle noedels met groenten en een eitje!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

De beste Smaakmakers van Jetske in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Koraal tuiles - Jetske