Recept: Mathilde's kaas, Kockengen & Amsterdam

25 september 2019
Waardeer: 
(Totaal: 6 stemmen)
Stilstaand beeld van Mathilde's kaas, Kockengen & Amsterdam

Culinair expert Alain Caron droomt weg bij de Franse kaas van Mathilde. Hoewel de methode van kaasmaken typisch Frans is, komt deze kaas toch echt van oer-Hollandse koeien. Het proces begint in Baambrugge, waar de koeien grazen in een weiland vol weidevogels en de kaas wordt gemaakt en gerijpt in de kaasmakerij van Mathilde in Amsterdam.

4 personen

Ingrediënten voor Mathilde's kaas, Kockengen & Amsterdam

  • 1 (150 gr) zachte mooie ronde kaas
  • 2 grote tomaten (bij voorkeur coeur de boeuf)
  • 1 peer
  • 2 bosuitjes
  • 1 ui
  • 10 takken bieslook
  • 150 g shiitake
  • 1 limoen
  • 1 tl ketchup
  • 1 el sinaasappelsap
  • Olijfolie

Aan de slag

  1. 1

    Snij de kaas in kleine stukjes.

  2. 2

    Snij de tomaten doormidden en snij plakjes van ongeveer 1 cm.

  3. 3

    Knijp een halve limoen uit en snij de peer in staafjes van ongeveer 2 sm dik. Leg de staafjes peer in het limoensap.

  4. 4

    Maak de dressing door 2 eetlepels olijfolie te mengen met de ketchup, sinaasappelsap en wat limoensap. Maak op smaak met wat peper en zout.

  5. 5

    Pel de ui en bosui en snij ze fijn. Snij ook de bieslook fijn en de shiitake in reepjes. 

  6. 6

    Doe wat olijfolie in een pan en bak de ui,  bosui, bieslook en de shiitake met wat peper en zout en laat het daarna afkoelen. Zodra het is afgekoeld, meng je er een beetje van de dressing doorheen. 

  7. 7

    Maak dan je bord op. Leg een plak tomaat in het midden van je bord. Leg daarop wat van het shiitakemengsel, dan wat stukjes kaas en leg er als laatste wat peer op. Sprenkel er nog een beetje dressing over en klaar is je gerecht!

Eet smakelijk!