No-bake chocoladetaart met rood fruit en gekarameliseerde pinda’s

Deze heerlijke chocoladetaart hoeft niet de oven in, maar stijft op in de koelkast. De romige chocoladevulling wordt gecombineerd met een frisse saus van rood fruit en een knapperige topping van gekarameliseerde pinda’s. Een feestelijke traktatie die eenvoudig te maken is!

Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • Voor de taart
    350 g
    pure chocolade
  • 350 ml
    slagroom
  • 1 tl
    vanille-extract
  • 1
    sinaasappel (rasp)
  • 250 g
    chocolate chip koekjes
  • 80 g
    gezouten roomboter
  • Voor de rood fruit saus
    500 g
    bevroren rood fruitmix
  • 55 g
    geleisuiker
  • 50 ml
    rode druivensap
  • 1
    sinaasappel (sap)
  • 1
    kaneelstokje
  • Voor de gekarameliseerde pinda's
    250 g
    gezouten, gebrande pinda's
  • 150 g
    kristalsuiker
  • 1 el
    water
  1. Smelt de boter in een steelpan. Verkruimel ondertussen de koekjes in een keukenmachine en meng de gesmolten boter door de koekjes.

  2. Bekleed een springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten in de koelkast.

  3. Verwarm de slagroom samen met een beetje rasp van de sinaasappelschil en vanille-extract in een pan, let op dat het niet gaat koken.

  4. Breek de chocolade in stukjes en doe dit in een kom. Voeg hier beetje bij beetje de warme slagroom bij terwijl je blijft roeren. Doe dit totdat de chocolade volledig is gesmolten. Schenk het mengsel over de koekjesbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. Pureer de helft van het rode fruit in een keukenmachine. Breng in een pannetje het sinaasappelsap, druivensap, kaneelstokje, geleisuiker en het gepureerde fruit aan de kook. Laat dit 2 minuten doorkoken.

  6. Verwijder het kaneelstokje, roer de resterende helft van het rode fruit erdoor en laat de saus afkoelen. Zodra deze afgekoeld is, verdeel je de saus over de chocoladetaart en zet je de taart terug in de koelkast.

  7. Ga dan verder met het karameliseren van de pinda's. Laat de suiker met het water in een pan met een dikke bodem goudbruin worden. Roer dan de pinda’s erdoor en strooi ze over de taart. 

  8. Geniet van deze heerlijke no-bake chocoladetaart!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda