Pasta boerenkoolpesto met appel-bladselderij salade
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
voor de pasta400 gspaghetti
-
voor de pesto van boerenkool250 gboerenkool
-
1 bosjebladselderij
-
100 gParmezaanse kaas
-
1 teenknoflook
-
1citroen
-
100 ggeroosterde cashewnoten
-
250 mlolijfolie
-
•zout
-
•peper
-
voor het slaatje met bladselderij2zoete appels
-
1/2 bosjebladselderij
-
100 gwalnoten
-
1citroen
-
1 tlmosterd
-
1 tlhoning
-
150 mlolijfolie
-
benodigdheden•keukenmachine
-
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
-
Blancheer de gewassen boerenkool ongeveer 3 minuten. Haal de boerenkool uit de pan en spoel gelijk af onder de koude kraan. Laat de boerenkool uitlekken, zorg ervoor dat de boerenkool goed droog is, knijp het eventueel uit.
-
Doe de cashewnoten, blokjes Parmezaanse kaas en een teentje knoflook in de keukenmachine. Snij de steeltjes van de bladselderij en voeg deze toe. Bewaar het blad. Voeg de uitgelekte boerenkool toe aan de pesto. Halveer de citroen, knijp de citroen uit in de keukenmachine en zet hem aan.
-
Voeg tijdens het mixen een beetje de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht. Doe de boerenkoolpesto op de pasta en roer goed door. Maak het een beetje smeuïg door wat kookvocht toe te voegen. Proef en breng het op smaak.
-
Voor het slaatje van bladselderij snij je de appels in dunne reepjes. Hak de walnoten en voeg deze toe bij de appel. Snij de bladselderij fijn en voeg toe. Maak een dressing met citroensap, olijfolie, honing en mosterd.
- Eet smakelijk!