Pasta met andijvie, knoflook en rauwe ham

chef-kok
Ramon Brugman
Andijvie Ridderkerk
3 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
154 personen
Al meer dan honderd jaar is de familie Kooijman actief in de groenteteelt in Ridderkerk. Inmiddels zwaaien Niek en zijn zoon Gert Kooijman de scepter. Zij kweken andijvie, grove frisée, paksoi en andere bladgewassen in de kas. Voor chef-kok Ramon Brugman genoeg voer om een kijkje te komen nemen.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 350 g
    spaghetti
  • 1 krop
    andijvie
  • 12 plakken
    goede rauwe ham
  • 1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 2 eetlepel
    kappertjes
  • 8
    gedroogde tomaten
  • 10
    zwarte olijven
  • 1 eetlepel
    grove mosterd
  • 100 ml
    room
  1. 1

    Kook de spaghetti in 8 minuten gaar en giet het daarna af. 

  2. 2

    Snij de ui en knoflook en bak het aan in een scheutje olie van de gedroogde tomaatjes. Voeg de kappertjes en de fijn gesneden gedroogde tomaatjes toe. 

  3. 3

     Voeg dan de olijven, mosterd en de room toe. Kook het geheel tot dikke saus. Doe de pasta en de gesneden andijvie erbij en roer het goed om.

  4. 4

    Rasp de parmezaan er overheen. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. 

  5. 5

    Doe de spaghetti in een diep bord. Leg de plakken rauwe ham er bovenop en rasp er nog wat parmezaan overheen. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!