Recept: Pasta pesto met courgetterolletjes

15 november 2016
Waardeer: 
(Totaal: 10 stemmen)
Stilstaand beeld van Pasta pesto met courgetterolletjes
Sharon maakt heerlijke courgetterolletjes met mozzarella, zalm en basilicum. Ze serveert er pasta met zelfgemaakt pesto bij én een smoothie van banaan, gember en kokosmelk.
4 personen

Ingrediënten voor Pasta pesto met courgetterolletjes

  • 2 courgettes
  • 200 gr gerookte zalm
  • 4 bolletjes buffel mozzarella
  • 1 bosje basilicum
  • 300 gr spaghetti
  • 50 gr pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl olijfolie extra Virgin
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 100 gr rucola
  • Peper/zout


Wat drinken we erbij? Smoothie van banaan, gember en kokosmelk. (voor 4 glazen gebruik je: 15 gram verse gember, 5 dl kokosmelk, 2 dl water, 2 bananen)

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. 2

    Schil met een kaasschaaf of dunschiller de courgettes in de lengte in plakjes.

  3. 3

    Plaats deze verspreid op een ovenschaal en bak ze 3 min af in de voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens afkoelen en dep ze wat af met keukenpapier. 

  4. 4

    Snij de mozzarella in kleine stukjes. Bekleed de courgettes vervolgens met gerookte zalm,  wat stukjes mozzarella en 1 blaadje basilicum.  Rol ze vervolgens op en prik er aan het uiteinde 2 prikkers in.
     

  5. 5

    Plaats de rolletjes vervolgens terug op de ovenschaal en bak ze nog 5 min in de oven op 200 graden. Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar. 

  6. 6

    Maak vervolgens de pesto. Zet een pannetje op laag vuur met een scheutje olijfolie. Bak  hierin de pijnboompitten goudbruin. LET OP: Blijf tijdens het bakken de pijnboompitten in beweging houden anders verbranden ze. Zodra ze goudbruin zijn haal je ze uit de pan en plaats je ze op een koud bord zodat ze goed kunnen afkoelen en niet veder doorgaren.

     

  7. 7

    Doe de overgebleven basilicum in de keukenmachine samen met de Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie en de geroosterde pijnboompitten en maal dit fijn tot een mooie pesto.

  8. 8

    Als de spaghetti gaar is voeg je er 4 eetlepels pesto aan toe en roer je deze nog even goed door.
     

  9. 9

    Bij het uitserveren doe je eerst de pasta op het bord met daarop een handje rucola. Leg daar weer bovenop 2 courgette rolletjes en  besprenkel er een beetje olijfolie over en wat grove peper.

     

  10. 10

    Om de smoothie te maken doe je alle ingrediënten in een blender en mix je het tot een lekkere smoothie.  

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter