Recept: Peren gestoofd met koffie en chocolade (dessert)

8 januari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Peren gestoofd met koffie en chocolade (dessert)
Alain laat zich inspireren door versgemalen koffie! Hij maakt een dessert van gestoofde peren met koffie, chocolade en nog meer lekkers.
4 personen

Ingrediënten voor Peren gestoofd met koffie en chocolade (dessert)

  • 4 Doyenne de Comice peren
  • 2 stengels sereh
  • stukje verse gember
  • 4 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • rasp van 2 limoen
  • sap van 2 limoen
  • 1 deciliter espressokoffie
  • 400g suiker
  • 100 gram pure chocola
  • ½ deciliter kokoscrème (verkrijgbaar bij de toko)
  • 250 gram pistachenoten, gemalen

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Schil de peren en probeer hierbij het steeltje te behouden. Doe de schillen samen met de gember, steranijs, kaneelstokje, vanille stokje, limoenrasp en limoensap in een ruime pan en laat het 10 minuten zachtjes sudderen en trekken.
     

  2. 2

    Voeg 2 liter water, de koffie en suiker toe en doe de peren hierin, laat het geheel nog een half uurtje zachtjes sudderen en daarna afkoelen.
     

  3. 3

    Verwarm de chocola met de kokoscrème.
     

  4. 4

    Neem de peren uit het sap, droog ze op keukenpapier en snijd een stukje van de onderkant zodat ze mooi blijven staan. Bedek ze geheel met gemalen pistache door ze er doorheen te rollen.
     

  5. 5

    Schenk de chocola op de borden, zet de peer erop en sprenkel nog een beetje chocola op de peer.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter