7 minuten

Picknick met wraps, halloumi en een salade in een weckpotje

Dit is eigenlijk een hele gezonde lunch om mee te nemen én het ziet er zo gezellig uit in een weckpotje. Onze chef-kok Sharon de Miranda gaat picknicken en maakt wraps met halloumi, humus en een frisse salade met tomaatjes, quinoa, rucola en limoen.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de quinoasalade
    150 g
    quinoa
  • 300 g
    oesterzwammen
  • 1/2 tl
    5 spices (vijfkruidenpoeder)
  • 1
    rode ui
  • 2
    tomaten
  • 1
    limoen
  • 1
    bosje platte peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de wraps
    500 g
    gekookte sojabonen
  • 1 el
    tahin (sesampasta)
  • 1
    limoen
  • 1 tl
    komijnzaadpoeder
  • 1 tl
    korianderzaadpoeder
  • 1/2
    ui
  • 1
    teentje knoflook
  • peper en zout
  • 6 el
    olijfolie
  • 4
    grote wraps
  • 400 g
    halloumi kaas
  • 50 g
    rucola
  • Benodigdheden
    4
    weckpotten
  • keukenmachine
  • grillpan
  1. Snij de ui in halve ringen en de tomaten in partjes. Ga dan aan de slag met de quinoa. Breng een pannetje met water aan de kook, spoel de quinoa schoon en kook de quinoa gaar in ca. 10 min. Giet de gegaarde quinoa in een zeefje en spoel het onder koud stromend water af. Breng de quinoa op smaak met het sap van de limoen, wat peper en zout en een scheutje olijfolie.

  2. Trek de oesterzwammen uit elkaar en bak deze in een wok met wat olijfolie goudbruin. Voeg de 5 'spices' toe en wat peper en zout naar smaak. Verdeel de ingrediënten over 4 weckpotten in laagjes.

  3. Ga verder met het maken van de hummus. Doe de sojabonen, komijnzaadpoeder, korianderzaadpoeder, sesampasta, ½ ui, knoflook, sap van de limoen en 6 eetlepels olijfolie in de keukenmachine en mix het tot een egale puree. Breng het op smaak met wat peper en zout. 

  4. Snij de halloumi in plakken en grill de plakken aan beide kanten ongeveer 1 min, zodat er een mooie grillstreep ontstaat. Verwarm de wraps in een warme koekenpan aan beide kanten ongeveer 30 seconden. Smeer de wraps in met hummus. Snij de halloumi in reepjes, zodat je de wrap makkelijker kan oprollen. Doe de reepjes halloumi in de wrap met wat rucola. Rol de wrap op en doe er wat folie omheen.

  5. Geniet van je picknick!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.