Pindasoep

Pindasoep
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
15 personen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt haar eigen versie van de Surinaamse pindasoep. Daarin gaat ondermeer ‘zoutvlees’ en bananenballen.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Pindasoep
    500 g
    kippenbouten
  • 100 g
    zoutvlees
  • 1
    rookworst
  • 1
    ui
  • 1
    teentje knoflook
  • 6
    piment korrels
  • bosje selderij
  • 1
    Madame Jeanette
  • 2
    bouillonblokjes
  • 650 g
    fijne pindakaas
  • 4 l
    water
  • 2
    rijpe bananen
  • 200 g
    rijst
  • Drinken
    watertje met gember en citroen
  1. 1

    Breng de kip aan de kook in een ruime pan met het water en voeg hier de volgende ingrediënten aan toe; pimentkorrels, madame Jeanette, gepelde ui en knoflook, 2 takjes selderij en de bouillon blokjes. Kook dit ongeveer 45 minuten.
     

  2. 2

    Was het zoutvlees onder koud stromend water en breng deze 15 minuten aan de kook. Als het zoutvlees gekookt is haal je het uit de pan en laat je deze afkoelen zodat je het in kleine stukjes kan snijden.

  3. 3

    Kook alvast de rijst. De rijst serveer je als laatste naast de soep uit. 
     

  4. 4

    Breng een pan met ruim water aan de kook met een snufje zout. Schil ondertussen  de bakbananen en snijd deze in 4 stukken. Kook de bakbananen voor ongeveer 25 minuten en giet ze dan af. Prak de bakbananen fijn laat dit even afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn draai je er mooie balletjes van.
     

  5. 5

    Als de kip met bouillon 45 minuten heeft gekookt haal je de kip uit de pan en laat je deze afkoelen. Als hij goed afgekoeld is verwijder je het vel en de botjes en het vlees doe je terug in de pan met bouillon. Haal de madame Jeanette ook  uit de pan.
     

  6. 6

    Doe de pindakaas in een ruime kom en voeg er vervolgens wat bouillon aan toe zodat de pindakaas wat dunner wordt. Als de pindakaas helemaal vloeibaar is giet je dit bij de rest van de bouillon in de pan. 
     

  7. 7

    Snij de rookworst in plakjes en voeg dit samen met het gesneden zoutvlees toe aan de soep.  Laat dit nog ongeveer 15 minuten opstaan.
     

  8. 8

    Maak het watertje
     

  9. 9

    Snij als laatste de rest van de selderij fijn en voeg dit toe aan de soep. Serveer de soep samen met de balletjes uit en serveer het water daarnaast.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!