Recept: Pindasoep

9 maart 2016
Waardeer: 
(Totaal: 12 stemmen)
Stilstaand beeld van Pindasoep

Chef-kok Sharon de Miranda maakt haar eigen versie van de Surinaamse pindasoep. Daarin gaat ondermeer ‘zoutvlees’ en bananenballen.

4 personen

Ingrediënten voor Pindasoep

500 gr kippenbouten
100 gr zoutvlees
1 rookworst
1 ui
1 teentje knoflook
6 piment korrels
Bosje selderij
1 Madame Jeanette
2 bouillonblokjes
650 gr fijne pindakaas
4 lt water
2 rijpe bakbananen
200 gr rijst
        
Drinken: watertje met gember en citroen.

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

 1. 1

  Breng de kip aan de kook in een ruime pan met het water en voeg hier de volgende ingrediënten aan toe; pimentkorrels, madame Jeanette, gepelde ui en knoflook, 2 takjes selderij en de bouillon blokjes. Kook dit ongeveer 45 minuten.
   

 2. 2

  Was het zoutvlees onder koud stromend water en breng deze 15 minuten aan de kook. Als het zoutvlees gekookt is haal je het uit de pan en laat je deze afkoelen zodat je het in kleine stukjes kan snijden.

 3. 3

  Kook alvast de rijst. De rijst serveer je als laatste naast de soep uit. 
   

 4. 4

  Breng een pan met ruim water aan de kook met een snufje zout. Schil ondertussen  de bakbananen en snijd deze in 4 stukken. Kook de bakbananen voor ongeveer 25 minuten en giet ze dan af. Prak de bakbananen fijn laat dit even afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn draai je er mooie balletjes van.
   

 5. 5

  Als de kip met bouillon 45 minuten heeft gekookt haal je de kip uit de pan en laat je deze afkoelen. Als hij goed afgekoeld is verwijder je het vel en de botjes en het vlees doe je terug in de pan met bouillon. Haal de madame Jeanette ook  uit de pan.
   

 6. 6

  Doe de pindakaas in een ruime kom en voeg er vervolgens wat bouillon aan toe zodat de pindakaas wat dunner wordt. Als de pindakaas helemaal vloeibaar is giet je dit bij de rest van de bouillon in de pan. 
   

 7. 7

  Snij de rookworst in plakjes en voeg dit samen met het gesneden zoutvlees toe aan de soep.  Laat dit nog ongeveer 15 minuten opstaan.
   

 8. 8

  Maak het watertje
   

 9. 9

  Snij als laatste de rest van de selderij fijn en voeg dit toe aan de soep. Serveer de soep samen met de balletjes uit en serveer het water daarnaast.

Eet smakelijk!